רבע מיליון צועדים בגאווה: מצעד הגאווה הגדול בישראל יצא היום (שישי) לדרכו בחגיגה צבעונית של גאווה. על פי ההערכות, כ-250 אלף משתתפים צעדו בתהלוכה ובחגיגות הקהילה הגאה בעיר, שעורכת זו השנה ה-20 את המצעד. העיר תל אביב נערכה בהתאם וקושטה בדגלי הגאווה לאורך מסלול הצעדה. מאות שוטרים, סדרנים ומתנדבים נפרשו לאורך מסלול הצעדה ובמתחמי הכינוס במטרה לאבטח את משתתפי המצעד. כל הכבישים שנחסמו לתנועת כלי הרכב נפתחו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מדוברות המשטרה נמסר כי במהלך האירוע נזקקו לטיפול רפואי 16 משתתפים, מתוכם 7 פונו לקבלת טיפול בבית החולים. בשעה 12:00 יצא לדרכו המצעד משדרות בן ציון -בוגרשוב למערב, ימינה לירקון לצפון, שמאלה לפרישמן למערב, שמאלה להרברט סמואל לדרום עד גן צ'ארלס קלור, שם תתקיים מסיבה עד לשעות הערב. בשעה 13:00 הוזנקו 13 המשאיות מצומת הרחובות פירשמן/הרברט סמואל. בשעה 15:30 המשאית האחרונה נכנסה לגן צ׳ארלס קלור.



בשעה 14:30 הבמה המרכזית של מצעד הגאווה נפתחה בהנחיית גל אוחובסקי ולוסי אהריש והחל מהשעה 15:00 הופיעו מספר שיא של אמנים: זוכת אירוויזיון 2018 נטע ברזילי, מרגול, דיקלה, נעה קירל, אגם בוחבוט, אניה בוקשטיין, מוטי טקה, סטפן, להקת סקסטה, חדווה עמרני, מיקי פרידמן ועוד.

שידור ישיר: מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות)
צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות

המצעד נערך השנה תחת הסלוגן "קהילה עושה היסטוריה", בסימן הוקרה לחברי הקהילה הוותיקים שפרצו את הדרך במאבק לשוויון. לפני שני עשורים בדיוק נערך מצעד הגאווה הראשון בתל אביב-יפו במתכונתו הנוכחית, אירוע שהתקיים מאז בכל שנה בעיר ומשמש כאחד הכלים המרכזיים במאבק של הקהילה הגאה לקבלה ולשוויון.

המצעד השנה מציין גם עשור להקמת המרכז הגאה ו-30 שנים לביטול החוק האוסר על משכב זכר ונמצא כעת בעיצומו. 13 המשאיות שהוזנקו בטיילת מלוות את הצועדים ועליהן רקדנים ודי-ג'ייז של מיטב הליינים הגאים בעיר. זהו מצעד הגאווה הגדול ביותר שהעיר תל-אביב-יפו ידעה עד כה, הן מבחינת מספר צועדים והן מבחינת מספר המשאיות.

מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות)
מצעד הגאווה בתל אביב|צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות

"אני גאה לעמוד כאן לפניכם", אמר ראש עיריית תל אביב רון חולדאי, במעמד הזנקת המצעד בגן מאיר. "אני זוכר מה היה כאן לפני 20 שנה שהתחלנו את המצעד הזה ואני עומד נפעם לראות את הקהל הרב שנמצא כאן ברחוב, את האווירה ואת החופש שמורגש כאן. צעדנו 20 שנה והתקדמנו הרבה מאוד אבל יש לנו עוד כברת דרך ללכת".

"אנחנו נלך ביחד ונפרוץ את החומות של השנאה, נפרוץ את החומות של ההפרדה, נפרוץ את החומות של החקיקה ונגיע למצב שבו במדינת ישראל הריבונית והחופשית יהיו כל בני האדם שווים", הוסיף חולדאי. "למצעד הזה יש משמעות ערכית בלתי רגילה במובן שלומר אנחנו כאן ולא נפסיק ללכת עד שנשיג את היעד הזה. הייתי כאן 20 שנה ואני מתכוון להיפגש אתכם בעוד 20 שנה ואפילו ללכת על המשאית עוד 20 שנה".

משוודיה באהבה וגאווה (צילום: החדשות)
משוודיה באהבה וגאווה|צילום: החדשות

בין הצועדים הרבים במצעד הגאווה בתל אביב, הגיעו נציגי הבית הפתוח בירושלים לגאווה וסובלנות וקראו לכל הנוכחים להגיע השנה למצעד בירושלים שייערך ב2.8- בסימן מורשת קהילתית ״גאווה בזהב״.

המצעד בירושלים יציין את הנשים והאנשים שסללו את הדרך עבור שוויון זכויות וחירות לקהילה הגאה בירושלים ובכל רחבי הארץ, וידגיש את חשיבות המשך המאבק הקהילתי על רקע הקיפאון האחרון שחל בהתקדמות זכויות הקהילה הגאה בישראל.

גם החתולים גאים (צילום: החדשות)
גם החתולים גאים|צילום: החדשות
מפגן של קבלת האחר (צילום: החדשות)
מפגן של קבלת האחר|צילום: החדשות

אל מול האפליה בפונדקאות לזוגות חד מיניים והתבטאויות להט"בפוביות מבית הנבחרים ומקרב מובילי דעת קהל בחברה הישראלית - המצעד יישא על נס את המאבק הגאה ויוקיר את אלה שנשאו בנטל הובלתו בתקופות קשות ומאתגרות אף יותר. הקהילה הגאה תמשיך להיאבק בשם אלה שצלחו כברת דרך מרשימה בקידום הסובלנות והשוויון. בתוך כך, המצעד יציין את זכרה של שירה בנקי ז"ל, שנרצחה בפשע השנאה במצעד הגאווה והסובלנות 2015.

מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: החדשות)
צילום: החדשות
מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: החדשות)
צילום: החדשות
מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: החדשות)
צילום: החדשות
מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: החדשות)
צילום: החדשות
מי מרכיב את הקהילה הגאה? (צילום: החדשות)
צילום: החדשות
מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: החדשות)
צילום: החדשות
מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: שחר יעקב)
צילום: שחר יעקב
מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: שחר יעקב)
צילום: שחר יעקב