מהרגע שבו החלה הערב (שלישי) מהדורת "מבט" האחרונה, כלל העובדים שלא היו במערכת החלו להתאסף בקונטרול ובמשרדים של רשות השידור. מאחורי הקלעים נרשמו התפרצויות בכי רבות ונשמעו גם דברי מחאה נגד ראש הממשלה, שר האוצר ויו"ר ההסתדרות. לטענת העובדים, לא ניתנה להם הזדמנות להיפרד כראוי מהצופים, לאחר כמעט 50 שנים של שידורים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אחרי שכובו המצלמות והפנסים, התכנסו העובדים לישיבת חירום באולפנים הצמודים לאולפן "מבט". בדרך, הם חלפו על פני עיתונאים שהגיעו לסקר את הרגע ההיסטורי. העובדים התחבקו ונרשמה במקום סערת רגשות גדולה.

מיכל רבינוביץ', שהגישה בין היתר את "מבט" בשנה האחרונה, לא הצליחה לעצור את הזעם והעצב. היא סיפרה כי נודע לה כי זו המהדורה האחרונה חצי שעה לפני השידור. "זהו, תמו שידורינו", אמרה לכתבים מחוץ לאולפן. "יש מה שנקרא כבוד המת. אפילו את זה לא נתנו לנו".

אורי לוי, עיתונאי הערוץ הראשון שעובד ברשות השידור כבר 40 שנה, סיפר שלא הצליח לנשום לאחר שקיבל את הבשורה המרה כי זוהי המהדורה האחרונה של "מבט". "חשתי כאב אמיתי בלב", סיפר לוי. "זה תהליך משפיל, מבזה וחסר כבוד. אין מילים לתאר את הסאגה הזו. יש חברים ומשפחה שלא יודעים איך יאספו את עצמם עכשיו".

משה פרטוש, עובד רשות השידור, תקף את הפולטיקאים שלדבריו עשו על העובדים סיבוב. "פוליטיקאים זבל", אמר לאחר המהדורה. "זבל שבזבלים. אנחנו נבחר בהם? בביבי? יבוא יום הבוחר ואנחנו נתחשבן איתם!".

רבים מהעובדים שיצאו מהאולפן הבינו שהפור נפל ואין טעם למאבקים. מנגד, חלקם אמרו שהמאבק עוד לא הסתיים. אחד העובדים אף ציין שהוא מתכוון להתבצר בבניין רשות השידור ולא יתפנה מרוממה.

העובדים מתכנסים בקונטרול
העובדים מתכנסים בקונטרול|צילום:

כעת שוקלים העובדים מה ישדרו מחר בשעה 20:00, כשנבחנת האפשרות לארגן שידור מחאה. ייתכן שיוחלט בסופו של דבר להשלים עם רוע הגזירה.

שלט מחאה ברוממה (צילום: חדשות 2)
שלט מחאה ברוממה|צילום: חדשות 2

בשלב זה עדיין לא התקבלה החלטה לגבי שידורי הרדיו. ההחלטה בעניין הזה צפויה בימים הקרובים, אך משום שהשידורים ברדיו לא צפויים לחוות שינויים משמעותיים, ככל הנראה יוחלט לאפשר את שידורי קול ישראל בצורה יותר רציפה.