כש"אייר פורס 1" נחת בנתב"ג: למעלה מ-40 שנה, חלק בלתי נפרד בכהונה של כמעט כל נשיא אמריקני מכהן הוא ביקור בישראל - הידידה הנאמנה של ארצות הברית במזרח התיכון. מאז 1974 ועד היום, ביקרו בארץ 5 נשיאים אמריקניים במהלך כהונתם: ניקסון, קרטר, קלינטון, בוש הבן ואובמה. לקראת ביקור טראמפ, איגדו בלשכת העיתונות הממשלתית את מיטב הרגעים מהביקורים הקודמים לאלבום היסטורי ומיוחד, עם מיטב הרגעים מאותם הימים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ב-1974 נערך הביקור הראשון אי פעם של נשיא אמריקני בישראל. ב-16 ביוני נערכה עבורו קבלת פנים ממלכתית בנתב"ג ואת פניו קיבלו שורות מסודרות של חיילים וגם ראש הממשלה הטרי יצחק רבין, שנבחר לתפקיד לראשונה רק שבועיים קודם לכן. ניקסון הגיע לארץ עם רעייתו פט וביקר בכנסת וגם את נשיא המדינה דאז אפרים קציר במשכן הנשיא.
5 שנים מאוחר יותר, הגיע לארץ הנשיא האמריקני השני: ג'ימי קרטר נחת בנתב"ג במרס 1979, על מנת לקדם את הסכם השלום בין ישראל למצרים שעמד בפני חתימה. קרטר התקבל בכבוד רב על ידי ראש הממשלה דאז מנחם בגין ורעייתו עליזה, נאם נאום היסטורי בכנסת - והתקבל בברכה גם בבית הנשיא יצחק נבון.
הנשיא קלינטון - שיאן הביקורים בישראל
הביקור הבא של נשיא אמריקני התרחש רק בשנות ה-90' - לאחר שבמשך 15 שנים לא הגיעו לארץ הנשיאים רונלד רייגן וג'ורג' בוש האב הרפובליקנים. הנשיא ביל קלינטון הגיע לארץ באוקטובר 1994 והשתתף בטקס חתימת הסכם השלום בין ירדן ישראל שנערך בערבה לצדם של ראש הממשלה רבין והמלך חוסיין. לאחר הטקס ההיסטורי, ערך קלינטון ביקור בישראל שבמהלכו הניח זר לזכר קורבנות השואה ב"יד ושם" ונשא נאום בכנסת.
קלינטון, שיאן הביקורים בישראל, הגיע שוב לישראל שנתיים לאחר מכן - אך בנסיבות מצערות: הוא הגיע במיוחד על מנת להשתתף בהלווייתו של ראש הממשלה רבין לאחר שנרצח - ובמעמד הזה, כשנשא את נאום ההספד לרבין, טבע את המונח שהפך מזוהה עמו כל כך: "שלום, חבר", כשהוא דומע ונרגש.
במרס 1996 הגיע לביקור נוסף - בו הניח זר על קברו של רבין כשלצדו אלמנתו, לאה. בדצמבר 1998, במהלך כהונתו השנייה, שב קלינטון לישראל יחד עם רעייתו הילארי ובתם צ'לסי. השלושה ערכו סיור במצדה יחד עם ראש הממשלה נתניהו ורעייתו שרה.
כשנתניהו ואובמה פשטו ז'קטים
בינואר 2008, כשנה לפני תום כהונתו השנייה, הגיע לארץ נשיא אמריקני נוסף - ג'ורג' וו. בוש. הנשיא האמריקני זכה לקבלת פנים חמה מראש הממשלה דאז אהוד אולמרט, שהעניק לו חולצה של נבחרת האופניים הישראלית ועליה התנוסס שמו.
בוש ביקר ב"יד ושם", שם הניח זר לזכר קורבנות השואה, וגם ערך סיור בהר האושר הסמוך לכנרת ותועד מסייע לאחת הנזירות במקום לרדת במדרגות. עוד ביקר בוש גם במצדה, זכה לנאום בכנסת - וביקר את נשיא המדינה דאז שמעון פרס במשכנו, שם התקבל בשירת ילדים ונפנופי דגלים.
הנשיא האמריקני האחרון שביקר בישראל היה ברק אובמה, שערך ביקור רשמי בארץ מעט לאחר תחילת כהונתו השנייה, במרס 2013. אובמה התקבל בנמל התעופה על ידי ראש הממשלה נתניהו, ובתמונה שלא תישכח, תועדו השניים מורידים את הז'קטים וצועדים זה לצד זה.
אובמה עבר אף הוא ב"יד ושם", התקבל בחמימות במשכן הנשיא פרס שהעניק לו עיטור כבוד כאות הוקרה על הסיוע הרחב שהעניק לישראל - ואף זכה לפגוש את מלכת היופי טיטי איינאו והזמר והמוזיקאי עידן רייכל.