על רקע הביקורת שנמתחה נגד המשטרה והמפכ"ל, השר לביטחון פנים גלעד ארדן מתייצב לצד רוני אלשיך: "יש לי אמון מלא במפכ"ל, הכיוונים שהוא מוליך בהם את המשטרה הם בהתאם למדיניותי ובתיאום מלא", אמר הבוקר (ראשון) בריאיון לתכנית "מה בוער" עם רזי ברקאי בגלי צה"ל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במסגרת הריאיון נשאל ארדן אם המפכ"ל אלשיך אינו ראוי לתפקיד, משום שאין ביכולתו לנהל מערכת בשקיפות ציבורית, בעיקר בשל תפקידו הקודם בשב"כ. ארדן דחה את הטענה והדגיש: "מאז כניסתו אלשיך מוביל רפורמות היסטוריות במשטרה שמאוד יחזקו אותה ואת יכולתה להתמודד עם הטרור ופיענוח פשעים".
בהקשר זה הוסיף ארדן כי הוא מצטער על כך שהפוקוס התקשורתי אינו מתמקד בעבודתו של המפכ"ל הנוגעת לעניינים המשפיעים על הציבור מדי יום, אלא בפרשות אחרות.
הביקורת שנמתחה בימים האחרונים על המפכ"ל אלשיך נוגעת בין השאר להתנהלות התקשורתית של המשטרה בפרשות שונות ובהן "האונס הלאומני" והזיגזג של המשטרה בנוגע לנסיבות, וההודעה בדבר סיום חקירת פרשת מעונות ראש הממשלה, שלא כללה את שמה של רעיית ראש הממשלה ואת ההמלצה להעמידה לדין.
"לא מתערב בהליך החקירה"
בהקשר זה, ארדן ציין כי הוא מקפיד שלא להתערב בהליכים המשפטיים והמשטרתיים בזמן החקירה. "אני לא חושב שנבחרי ציבור צריכים להתערב בעניינים שכאלו", אמר. "בעניין חקירת מעונות ראש הממשלה, כמו בכל חקירה, אני שומר מרחק מתוכנה, לבטח בחקירה כה רגישה. אני חושב שכל ההנחיות בנושא הזה ניתנות וצריך שיינתנו על ידי הפרקליטות והיועמ"ש וצריך להפנות את השאלות אליהם".
השר לביטחון פנים התייחס גם לפרסום בחדשות 2, בנוגע למספר הביקורים הגבוה מהם נהנה ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בכלא בתקופה של שלושה חודשים וחצי. "אני לא מתכוון להגביל ביקורים של עורכי דין את האסירים", טען ארדן ומיד הסתייג, "מבלי להיכנס לשמות, ברור שאם יש מישהו שמבקרים אותו 40 עורכי דין - זה קצת להתייחס בלעג לשירות בתי הסוהר. אני חושב שצריך לייצר כללים כדי לוודא שמי שמבקר את האסיר הוא מי שבאמת מייצג אותו".
בהמשך, הביע ארדן את הסתייגותו מכוונת משרד המשפטים והשרה איילת שקד לבחון אפשרות שלא להפליל משתמשי קנאביס ולהסתפק בהטלת קנסות בלבד. "כשמדברים על דבר כזה יש לכך משמעות של לגליזציה, והדבר ראוי לדיון מעמיק יותר", טען. "יש לכך השלכות למשל על נוער, חיילי צה"ל ועל הנהגים בישראל. אני מסתייג מהרצון לשנות את החוק, ולא במקרה כל מדינה שהלכה בכיוון הזה התחרטה".