איש העסקים הישראלי מוטי זיסר, הלך הלילה (חמישי) לעולמו בגיל 60. במהלך הלילה הידרדר מצבו הבריאותי של זיסר, שניהל בשנים האחרונות מאבק במחלת הסרטן, והוא נפטר בבית החולים. במותו הותיר אחריו אישה וחמישה ילדים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
זיסר החל את דרכו העסקית ב-1980, אז הקים את חברת "כוכב השומרון". החברה יזמה את הקמת העיר עמנואל והקימה את בתיה הראשונים בגיבוי שר השיכון דאז, דוד לוי. באפריל 1983 מכר את חלקו לשותפיו, כשנתיים לפני שהחברה נקלעה לקשיים וקרסה. ב-1983 הקים את החברה "מרכזי שליטה בע"מ", שהייתה ששימשה כבסיס לעסקי היזמות והנדל"ן העתידיים שלו. בהמשך נסע לדרום אפריקה ובמשך חמש שנים פעל להקמת ערים ומיזמי נדל"ן ביבשת.
ב-1988 החברה זכתה במכרז לבניית המרינה בהרצליה, ובהמשך היה אחראי גם לבניית המרינה באשקלון, ולהקמת מיזם הנדל"ן סי.אנד.סאן בתל אביב. ב-1999 הפך זיסר לדמות מרכזית במשק הישראלי, כשרכש את השליטה בחברת אלביט הדמיה. בנוסף לאלביט הדמיה הוא הבעלים של חברת אלסינט ובאמצעותן הוא שולט על חברות בענפי המשק השונים. זיסר גם היה ממקימי קניון ארנה בהרצליה, ובהמשך הוא פנה לשווקים במזרח אירופה, כשבנה מרכזי קניות ומלונות.
ביולי 2012 מינה עצמו זיסר למנכ"ל חברת אלביט הדמיה שהיתה בבעלותו. כשנה לאחר מכן, מונה כונס נכסים לחברת "אירופה ישראל", חברה פרטית בבעלות זיסר, עקב חוב של מיליארד שקלים לבנק הפועלים. לאחר שגם "אלביט הדמיה" נקלעה לקשיים, בינואר 2014 אישר בית המשפט את הסדר החוב תמורת העברת 95% ממניות החברה לבעלי אגרות החוב. הוא נותר חייב כמיליארד שקלים לבנק הפועלים, שביקש להכריז עליו כפושט רגל.
פעיל פוליטי בישראל ובעולם
לצד פעילותו העסקית, זיסר היה מוכר בשל פעילותו הפוליטית מאחורי הקלעים בציונות הדתית. בשנים האחרונות חבר בוועדה הציבורית שבחרה את נציגי מפלגת הבית היהודי בבחירות לכנסת השמונה עשרה, מפלגה שנוצרה מאיחוד המפד"ל עם מפלגות האיחוד הלאומי.
בשל עסקיו המסועפים במזרח אירופה, זיסר פעל בקרב יהדות הונגריה, סייע בענייני הקהילה ואף פעל להקמת מרכזי תרבות יהודיים במדינה. ב-1994 לקה זיסר במחלת הסרטן, ומאז הוא גם פעיל במאבק במחלה. בין השאר, באמצעות קרן שהקים עם אשתו, "קרן ברכה ומוטי זיסר", הוא ורעייתו יזמו את הקמת בנק מח העצם ובית החלמה לילדים ונוער חולי סרטן - "אורנית" בפתח תקווה.