החל ב-1 במאי 2016 תחל משטרת ישראל לקנוס רוכבי אופניים שייסעו על המדרכה המיועדת להולכי רגל. עלות קנס לרוכב על המדרכה תהיה 250 שקלים. לקראת תחילת האכיפה, יוצאות המשטרה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ועיריית תל אביב לקמפיין הסברה נרחב לציבור.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הקמפיין נובע מהצורך בהסדרת המרחב הציבורי, הרחקת הולכי הרגל משבילי האופניים ומתן אפשרות לרכיבה בטוחה לצד צמצום הפגיעה ברוכבים ובהולכי רגל.
הקמפיין החל היום (ראשון) לאורך רחוב אבן גבירול בתל אביב, במקטע שבין שאול המלך לארלוזורוב, והוא כולל שילוט חוצות, סרטון הסברה והטבעה של גרפיטי ירוק על המדרכות.
אכיפה וקנסות - מיד לאחר חול המועד
בימים הקרובים יבוצעו פעולות הסברה של שוטרים, פקחים ודיילים, שיחלקו לרוכבי האופניים ולהולכי הרגל דפי מידע על כללי הרכיבה הנכונה ואמצעי האכיפה שיינקטו במידת הצורך.
האכיפה תחל לאחר חול המועד פסח, והיא תבוצע על ידי שוטרי משטרת ישראל נגד רוכבי אופניים ורוכבי אופניים חשמליים שירכבו על המדרכה, ולא בשביל האופניים המסומן לכך.
כמו כן, תבוצע אכיפה נגד עבירות חמורות שבגינן הקנס ינוע בין 100-1,000 שקלים: נסיעה ברמזור אדום, נסיעה נגד כיוון התנועה, שימוש בטלפון נייד בעת רכיבה וכן הפרעה להולכי רגל במעבר חצייה.
בין העונשים שניתן יהיה להחיל: קנס, הוצאת אוויר מהאופניים והחרמת סוללה (לילדים מתחת לגיל 16 שרוכבים על אופניים חשמליים בניגוד לחוק). פקחי עיריית תל אביב ייצמדו לשוטרים על מנת ללמוד את נושא האכיפה.
"האכיפה נועדה להגן על שלום הציבור"
"בשנים האחרונות אנו פועלים ומשקיעים רבות בעידוד הרכיבה על אופניים בעיר כאמצעי חלופי לשימוש ברכב הפרטי במיוחד לנוכח העדר פתרונות מספקים של תחבורה ציבורית", אמר ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי. "הצלחתנו במימוש החזון לוותה במציאות חדשה ותופעות בלתי נסבלות כמו נסיעה פרועה של אופניים חשמליים המסכנים את הולכי הרגל".
"ישנה חשיבות רבה לטפל ולהבטיח את בטיחותם של הולכי הרגל במדרכות", הוסיף חולדאי. "מעבר להשקעה האדירה בתשתית שבילים המופרדת לרוכבי האופניים אנו משקיעים מאמץ רב להסדרת הנושא בחקיקה ומקווים שבקרוב אף יתאפשר לפקחים העירוניים לבצע אכיפה יעילה בנושא".
"פעילות המשטרה יחד עם העירייה והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בתחום אכיפת נסיעה חוקית ובטוחה באופנים חשמליים נועדה בראש ובראשונה להגן על שלום הציבור וחיי אדם, למנוע פגיעה בגוף בנפש וברכוש ולתת שרות איכותי לכלל משתמשי הדרך", אמר מפקד מחוז תל-אביב במשטרת ישראל, ניצב צ׳יקו אדרי.
"הולכי רגל מהווים כ-30% מכלל ההרוגים בתאונות דרכים", ציינה גלי וולנר, מנהלת אזור תל אביב והסביבה ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים. "לצד זאת, על רקע השימוש ההולך וגובר באופניים חשמליים, ניתן להצביע בשנים האחרונות על התרחבותן של תאונות בהן מעורבים רוכבי אופניים והולכי רגל גם יחד. אני סבורה כי באמצעות שילוב מאמצים ניתן לצמצם תאונות אלו".