פרסום ראשון: היועץ המשפטי של עיריית ירושלים, עו"ד אלי מלכה, הודיע בחוות דעת ששלח היום (שלישי) כי אין לקיים אירועי יום סטודנט נפרדים לחילוניים ולחרדים, כיוון שבפועל תתבצע באירוע יום הסטודנט הדתי-חרדי הפרדה מגדרית בין נשים וגברים על ידי מחיצות. בעקבות הפרסום הודיעה העירייה כי יום הסטודנט יתקיים, אך ללא הפרדה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
היועץ נדרש לסוגיה לאחר שבשבוע שעבר ביקשה רשות הצעירים בעירייה, בשמם של סטודנטים חרדים ודתיים, לאשר כ-300 אלף שקלים מכספי העירייה לטובת קיומו של יום סטודנט נפרד, אל מול זה המתקיים בגן סאקר בעוד כשבוע וחצי.
בבקשה נכתב כי באירוע ה"האלטרנטיבי" צפויים להשתתף בין 1,500 ל-2,000 סטודנטים חרדים ודתיים, המעוניינים באמנים אחרים שיופיעו באירוע, שנבחרו על ידם. הסטודנטים החילוניים זעמו על סכום הכסף שהוקצב לאירוע הדתי והחרדי, ומנגד הסטודנטים שרצו לקיים אירוע נפרד טענו כי הם "לא מתחברים לאירוע המרכזי שחוגגים החילונים".
"איסור ההפרדה תקף גם במקום בו הציבור מעוניין בכך"
היועץ המשפטי שם סוף למריבה, והודיע כי ללא קשר לסכסוך על הקצבת הכספים, לא תתקיים הפרדה בין אם על ידי חציצות ובין אם על ידי שלטים, כזו שתפריד בין גברים לנשים. עו"ד מלכה קרא לכל הרשויות המקומיות, כולל ירושלים, לכבד את ההגדרה החד משמעית הזו. "איסור ההפרדה תקף גם במקרים שהציבור עצמו מעוניין בכך, כמו במקרה שלפנינו", ציין היועץ המשפטי.
המשנה לראש העירייה וחבר מועצת העיר מטעם הבית היהודי, דב קלמנוביץ', אמר בשיחה עם חדשות 2 Online כי מדובר בחוצפה ממדרגה ראשונה. "החלטה הזויה שאין בה שום דבר למעט מניעים פוליטיים", הבהיר קלמנוביץ'. "יש המון אירועים בהפרדה בירושלים ואף אחד לא ידבר על זה כי לא עוררו רעש".
"רק על אירוע דתיים שעושים בהפרדה היועץ המשפטי פתאום נזעק", הוסיף קלמנוביץ'. "לא יעבור דבר כזה. אם האירוע הזה לא יתקיים אנחנו נילחם ויגלו שיש פה ציבור שלא מתפשר על תרבות. לא נשתוק על הדבר הזה. אנחנו לא אסקופה נדרסת שרק משלמת ארנונה".
חנן רובין, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הצעירים, המשפחות והסטודנטים מתנועת "התעוררות" אמר כי "בתור מחזיק תיק הסטודנטים עבדנו מאוד קשה על האירוע שיאפשר לראשונה לסטודנטים חרדים את האפשרות להשתתף באופן שיגרום להם להרגיש בנוח ביום ירושלים".
"הבקשה להפרדה באה מפורום הסטודנטים החרדים שהקמנו ברשות הצעירים וחברים בו גם נשים וגם גברים", ציין רובין. "בתור מי שמייצג תנועה של דתיים וחילונים וכמי שעצמו מגיע מהציבור הדתי לאומי אני מאמין שזוהי דרישה לגטימית לאפשר לציבור דתי המעוניין בכך לקיים ריקודים בהפרדה, ובדיוק כמו שאנחנו מאמינים שצריך לפעול כדי שירושלים תמשיך להיות בית לציבור חילוני, כך אנו מאמינים שהיא צריכה להיות בית לציבור חרדי. נעשה הכל כדי לאפשר את האירוע באופן שהמארגנים ביקשו, כלומר בהפרדה".
תגובת עיריית ירושלים: "האירוע לציבור הסטודנטים הדתיים והחרדים יתקיים כמתוכנן. העירייה פועלת על פי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה ואינה כופה הסדרי הפרדה, אך הסטודנטים רשאים כמובן לשבת ולרקוד בהפרדה ולחגוג על פי רצונם".