במכתב ששלחו כמה ארגונים לעיריית נצרת עילית הם מאשימים אותה בביזיון בית המשפט ומאיימים לפנות שוב לבג"ץ בנושא שילוט בשפה הערבית ברחבי העיר. לטענת הארגונים, העירייה - בניגוד לחוק - לא מציבה שלטי רחוב ותמרורים בערבית. גם בחיפה נמצאו ליקויים דומים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במכתב ששלחו האגודה לזכויות האזרח בישראל ומרכז עדאלה, מרכז משפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל, הם מאשימים את עיריית נצרת עילית בביזוי החלטת בג"ץ משנת 2002, שקבעה כי אי הופעת השפה הערבית בשילוט עירוני בערים המעורבות אינו חוקי.
מבדיקה שנעשתה במקום התברר שרבים מהשלטים ברחבי העיר ובמוסדות העירוניים כתובים בעברית בלבד, או בעברית ואנגלית, אך לא בערבית. הארגונים מאיימים לפנות להליכים משפטיים פעם נוספת לפי פקודת ביזיון בית המשפט. "אנו מבקשים שתיענו לאלתר לדרישה להוספת הכיתוב בערבית לכל השלטים והתמרורים העירוניים ברחבי העיר ולהודיע לנו על כך", לשון המכתב.
"מדובר בביזיון בית המשפט וזהו לא פסק הדין הראשון שמבזים אותו", אמרה לחדשות 2 Online עורכת הדין סאוסן זהר ממרכז עדאלה. "זה התחיל ב-1999, אנחנו היום ב-2016 וכמעט כלום לא השתנה. אנחנו נפעל שההחלטה הזו תיושם במלואה ונפנה שוב להליכים המשפטיים כנגד העירייה. במידה ולא ישתנה כלום אז בית המשפט יחייב אותם גם לתקן את השילוט וגם יחייב אותם בקנס".
גם בחיפה אין שילוט בערבית
מבדיקה שנעשתה נמצאו גם בעיר חיפה שלטים רבים שהוצבו על ידי העירייה ולא כתובים בערבית. כמו כן, ובניגוד לחוק, גם הכיתוב על רכבי הביטחון העירוניים בחיפה מופיע בעברית בלבד.
עורכת הדין זהר הוסיפה כי "בעקבות הפנייה של חדשות 2 Online אנחנו נדאג לפנות גם לעיריית חיפה. הדבר הזה שהם עושים פשוט אינו חוקי".
מעיריית נצרת עילית נמסר בתגובה כי "העירייה בתקופת בחירות, לכן אנו מנועים מלהתייחס לסוגייה עד לבחירות לראשות העיר. באופן עקרוני העירייה כן מכבדת את ההחלטות של בית המשפט ופועלת לפיהן".
תגובת עיריית חיפה לא התקבלה.