זמן קצר לאחר פיצוץ המשא ומתן בין הנהלת כיל לוועד העובדים הערב (ראשון), מסתמנת פריצת דרך במגעים בין הצדדים. על פי המתווה המתגבש, יסכים ועד העובדים לפיטוריהם של 40 עובדים בלבד במקום 115 שדרשה ההנהלה. אלה ייכנסו לתוקפם רק בסוף השנה, כשלאחריהם לא תפטר החברה עובדים נוספים בשנים הקרובות.

 

 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בתום תשע שעות של שיחות, שבמהלכן אף נרשם פיצוץ בין הצדדים, מדווח ועד עובדי כיל על הבנות בינו לבין נציגי ההנהלה. על פי המסתמן, נעתרה כיל לדרישת הוועד לצמצם את מספר המפוטרים מ-115 ל-40 עובדים בלבד. פיטוריהם של אלו, שככל הנראה יעזבו את החברה בתנאי פרישה, ייכנסו לתוקפם רק בסוף השנה הנוכחית, כשלאחר מכן התחייבה ההנהלה שלא להוביל במפעליה עוד תכניות קיצוצים ופיטורים בשנים הקרובות.

מוקדם יותר כאמור פוצצו המגעים בין הצדדים, זאת על רקע חילוקי הדעות ביניהם סביב תנאי הפרישה שיוענקו למפוטרים, שככל הנראה יוצאו לפנסיה מוקדמת. קודם לכן דחו חברי הוועד את הצעת החברה לשלם לעובדים הפורשים משכורת בסך 12 אלף שקלים בחודש למשך 5 שנים מיום פרישתם, ודרשו להאריך את משך הזכאות למשכורת לתקופה של 10 שנים.

מחאת העובדים בדימונה, הבוקר|צילום: פלאש 90 אמיר לוי

כחלק ממחאת תושבי הדרום נגד הממשלה בעקבות משבר התעסוקה באזור, השביתו היום (ראשון) בדימונה, בערד ובירוחם את שירותי העירייה, כשבדימונה הושבתה גם מערכת החינוך העל יסודית.

בשעה תשע הבוקר הפגינו עובדי כיל בכניסה לעיר דימונה וקראו לקברניטי הממשלה להתערב במשבר הנמשך זה יותר משלושה חודשים ולהביא לסיומו.

בתוך עשור: הידרדרות בתעסוקה בדרום (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

מוקדם יותר היום נפגש ראש הממשלה נתניהו יחד עם שר האוצר כחלון, שר הכלכלה דרעי וראש עיריית דימונה בני ביטון, זאת על רקע השביתה שהוכרזה בדרום בעקבות משבר התעסוקה באזור.

דימונה (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

בתום הפגישה סוכם על הקמת צוות שרים לתעסוקה בראשות כחלון ודרעי, שיקיימו לאורך היום פגישות נוספות בדימונה. במקביל, שוחח נתניהו עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, והציע לו סיוע במגעים בין הנהלת כיל לעובדים.