לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, הוציאו במגזין האינטרנט "בית אבי חי" זו השנה הרביעית ברציפות, את הפרויקט "פנים. יום. זיכרון" שמספר את סיפורי החיים של הנופלים בסרטוני אנימציה, שיוצרים אנימטורים צעירים וסטודנטים. השנה קיבלו לידיהם גיא חרל"פ וספי גייגו את סיפור חייו של אורי גרוסמן, שנפל בשלהי מלחמת לבנון השנייה, כפי שנכתב בידי בני משפחתו והרגישו שכדי להיות נאמנים לסיפור החיים של גרוסמן הם יצטרכו לנקוט גישה קצת שונה מכל סרט זיכרון אחר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
קריין הסרט הוא לא אחר מאשר אביו של אורי, דויד גרוסמן. "היינו צריכים קריין, ומבחינתנו הדבר הכי מתבקש היה שדויד גרוסמן יעשה את זה הכי טוב מכולם", הסביר גייגו. "לא נצטרך לביים איזשהו קריין או שחקן, אלא זה יבוא ממקור ראשון. ובאמת ההקלטה נמשכה בערך עשר דקות, כי הוא ידע הכי טוב וזה ישר מתאים. קיבלנו לקרוא כל מיני חומרים, והרגשנו שיש בהם המון הומור ודמיון, על הילדות של אורי ועל הראייה שלו ועל הגישה שלו לאיך הדברים נעשים".
"זה דרש מאיתנו גישה שזורמת עם ראיית העולם שלו, והצורה הכי טובה הייתה בעיני לעשות את הדברים בצורה הומוריסטית ועם המון פאן, עד כמה שזה נשמע מוזר בהקשר הזה", המשיך חרל"פ. "רצינו שהראייה שלו תבוא לידי ביטוי בקו שהלכנו איתו. זו הייתה נראית דרך שלא תמעיט בחשיבות הנושא אלא אפילו תחזק אותו ותעצים אותו, ואני מקווה שהצלחנו להעביר דרך האנימציה והעיצוב את המהות של אורי כאדם". בהקשר הזה הוסיף גייגו כי "ידענו כבר בהתחלה שלמרות שמדובר בנושא שמלווה בכאב ואבדן אנחנו צריכים לעשות סרט לא דיכאוני וקודר בשביל לתאר אותו".
פרויקט ההנצחה של חללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה מציג השנה חמישה סרטים חדשים, וכעת ישנם 19 סרטי הנצחה. "פנינו ליוצרים צעירים ונתנו להם סיפורי חיים, שלאו דווקא קשורים לרגע המוות, אלא מתארים רגעים או תקופות בחיים", הסביר יובל מלחי מבית אבי חי. "אנחנו מנסים להעמיק ולבסס מאגר זיכרונות וירטואלי שמנציח את הנופלים, ואף מנגיש את נושא השכול גם לילדים ובני נוער".
הסרטונים יהיו זמינים ביום הזיכרון באתר האינטרנט של בית אבי חי, לצד הסרטונים משנים קודמות, בכתובת: http://www.bac.org.il/myvhdym/project/pnym-yvm-zykrvn.