"אין סוג ב' בין משרתי כוחות הביטחון": בית הדין הארצי לעבודה אישר היום (רביעי) את ההסכם שלפיו יקבלו השוטרים, הסוהרים והגמלאים תוספת מיוחדת של 7.3% במשכורת עבור "אי ביטחון תעסוקתי" - ובכך שכרם ישתווה לזה של משרתי הקבע בצה"ל. השר לביטחון הפנים גלעד ארדן בירך: "עשינו תיקון לעוול שנגרם לשוטרים ולסוהרים שנמצאים כיום בחזית המאבק בטרור".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
את ההטבה הכלכלית הזו, משרתי הקבע בצה"ל קיבלו כבר לפני יותר מ-12 שנים. ואולם, כל משרתי גופי הביטחון האחרים לא קיבלו את התוספת עד כה - בניגוד להחלטת ממשלה על השוואת תנאי השכר. ההחלטה האחרונה שהתקבלה בממשלה מקצה תוספת של 22 מיליארד שקלים עבור משרתי מערכת הביטחון - והתשלום יתפרס על פני 16 השנים הקרובות.
"מדובר ביום היסטורי בו הוכיחה מדינת ישראל כי אין סוג ב׳ מבין משרתי כוחות הביטחון", אמרה מנכ"לית נשות השוטרים והסוהרים, אביגיל שררה. "אנו מברכים את עשרות אלפי השוטרים, הסוהרים והגמלאים ומברכים יחד איתם: שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה".
בחודש נובמבר האחרון, אישרה הממשלה קיצוץ רוחבי בכל משרדי הממשלה של מיליארדי שקלים, על מנת לממן את תוספת השכר. ראש הממשלה נתניהו הודיע אז כי ההחלטה "מתקנת 'היעדר קביעות וביטחון תעסוקתי' אצל משרתי מערכת הביטחון". כמו כן, שר האוצר כחלון הסביר כי ההכרעה "שמה סוף לגרירת הרגליים שנמשכה 13 שנים", והוסיף כי מדובר בהחלטה היסטורית שעושה צדק עם השוטרים וגמלאי כוחות הביטחון.
"אני מברך על אימוץ ההסכם ההיסטורי שהובלתי ואושר בממשלה להשוואת שכר השוטרים והסוהרים למשרתי הקבע בצה"ל", אמר היום ארדן. "עשינו תיקון לעוול שנגרם לשוטרים ולסוהרים שנמצאים כיום בחזית המאבק בטרור ובפשיעה ומגינים על בטחון אזרחי ישראל".
המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך מסר: "ההסכם מתקן אפליה פסולה ובלתי הוגנת בין הגמלאים של מערכות הביטחון, לאחר שהחלטת ממשלה היסטורית, יצרה מנגנון הצמדה, שנועד לפצות על האיסור של השוטרים להתאגד. איסור זה, שנבע מהבנה כי משטרת ישראל היא גוף ביטחוני החייב להיות זמין בשגרה ובחירום, תקף היום אלף מונים, לאור האיומים החדשים בהם העורף הפך לחזית בכל המובנים. משנוצר הפער הבלתי סביר בין הגמלאים לא היה מנוס מלתקן את העיוות".