יוזמה חברתית של ארבעה סטודנטים מתל אביב הפכה למציאות: שלשום (חמישי) הושק בשכונת שפירא בתל אביב מקרר ציבורי וחברתי, שישרת את התושבים וימנע בזבוז מזון. 10 עסקים בשכונה כבר נרתמו לפרויקט "המקרר" - והתחייבו להעביר למקרר מזון שלא נמכר עד סוף היום - במקום לזרוק אותו לפח.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המיזם נועד לסייע לנזקקים ואוכלוסיות מוחלשות על ידי הצבת מקרר ציבורי ברחוב: אנשים ועסקים יוכלו להכניס למקרר מוצרים גולמיים שנשארו בסוף היום לטובת אלו שזקוקים להם. 

המקרר של שכונת שפירא יצא לדרך בשיתוף עם בית העסק החברתי "פיצה פיפל", שעובדיו ידאגו לתפעול המקרר, הכנסת האוכל וניקיונו. כמו כן, תושבי השכונה קיבלו שקית קניות רב פעמית עם לוגו של "המקרר", על מנת שישאלו את בעלי העסקים באזור האם יוכלו להעביר מוצרים למקרר.

החזון החברתי הפך למציאות (צילום: גל רמתי)
החזון החברתי הפך למציאות|צילום: גל רמתי

ארבעה סטודנטים - דויד רובק, נמרוד גמליאל, קורל זשינסקי ועומר רונן - החליטו להקים את המיזם במטרה להעלות מודעות לבזבוז מזון: את הרעיון שאב רובק מפרויקט דומה בלונדון שנקרא the people fridge והחליט שזה יהיה הפרויקט החברתי הבא שלו בארץ.

"ברגע שראינו שהגיוס צובר תאוצה וגייסנו מספיק כסף, רכשנו מקרר", סיפר רובק ל"החדשות Online". "חיזקנו את העבודה מול ה'פיצה פיפל' ומול השכונה, בנינו את המודל הסופי שכולל עסק מרכזי אחד בשכונה שלוקח על עצמו את החסות של המקרר ומציב אותו באזור שלו ואחראי על התפעול השוטף שלו. בנינו פרוקטול וכללי עבודה לתפעול המקרר איזה מוצרים מותר להכניס איזה לא, כמה פעמיים ביום צריך לנקות וכו'".

בעקבות הפרסום הראשוני למיזם, מספר רובק, פנו אל הצעירים תושבים מאזורים נוספים בארץ שרוצים להצטרף לעשייה: "יצרו איתנו קשר אנשים מבאר שבע וירושלים שרוצים לקחת את המודל וליישם בשכונות שלהם. אנחנו מרגישים שהצלחנו לעלות את המודעות ולשבור איזשהי מוסכמה בנוגע לבזבוז מזון, ושהצלחנו לתת פתרון קטן לבעייה גדולה".

התלהבות רבה מהיוזמה השכונתית (צילום: גל רמתי)
התלהבות רבה מהיוזמה השכונתית|צילום: גל רמתי

קישור לפרוייקט ב give back:
https://www.giveback.co.il/project.aspx?id=2617

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il