במשך שנים רבות חולי סרטן המתגוררים בגליל מטורטרים ונאלצים לנסוע שעות על מנת לקבל טיפול רפואי. הסיבה לכך היא שבבתי החולים הממשלתיים-ציבוריים שבצפון אין מחלקות אונקולוגיות מלאות. לאחרונה התבשרו החולים, כי גם ההסעות שניתנו על ידי בית החולים רמב"ם שבחיפה למטופלים המרחוקים - יופסקו בשל היעדר מימון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
את ללי גרציה מקיבוץ דפנה פגשנו בחודש שעבר במסגרת סדרת הכתבות "מאבדים את הצפון". היא סיפרה איך במהלך חודשי המתנה ארוכים לבדיקה שגרתית בצפון, התפתחו בגופה גרורות סרטן השד בו חלתה. כעת אחרי טיפולים ארוכים, היא נדרשת לממן מכיסה כ15 אלף שקלים על מנת לקבל טיפול רפואי לו זכאי כל אזרח.
"אני לא נכנעת לסרטן וכך גם לא לביורוקרטיה בישראל", אמרה. "המדינה אומרת שלא מסוגלים לספק לי שירותי רפואה בסייסים אבל דורשת ממני להוציא מכיסי ולממן את הנסיעות. אני לא מסכימה. הקופה אומרת לי לשלם על הכול, וכשתסיימי תגישי את המסמכים ותקבלי 50 אחוז החזר. אני לא עובדת כבר תשעה חודשים וזה לא מעניין אף אחד. אני לא יכולה להיות חולה וגם לשלם".
"המצב הזה בלתי אפשרי", אמרה בהקשר זה ח"כ סתיו שפיר (המחנה הציוני). "אם המדינה לא מצליחה לספק שירותי בריאות קריטיים לחולים שגרים בפריפרייה הרחוקה - היא חייבת לממן את כל דמי הנסיעה במלואם ולדאוג שיצליחו להגיע לשם".
גובה המימון שהופסק לחולים עומד על כמה מאות אלפי שקלים בשנה להסעה של עשרות חולים מהגליל והגולן.
מבית החולים רמב"ם נמסר בתגובה: "שירות ההסעות פעל במשך שנים למרות שלא ניתן לו מקור מימון ממשלתי, ולמרות שקופות החולים סרבו להשתתף בהחזר העלויות העצומות. בעקבות המצוקה התקציבית של בית החולים הושעה השירות, אך בימים אלה מגבשת הנהלת רמב"ם פתרון להשבת השירות ממוקדים בצפון".