פלאייר גזעני הופץ כנגד הקהילה האתיופית ביקנעם, כחלק מהשמצות לקראת הבחירות המקומיות. הפלאייר יוצא כנגד מתמודדים בני הקהילה האתיופית המתמודדים במסגרת סיעת "יש עתיד" בעיר ומשמיץ בעיקר את יו"ר הסיעה, צחי דקל ואת ניסיונתיו למשוך את קולות האתיופים בעיר.
בין השאר נכתב בפלאייר, "כפיות טובה שחורה: סימון אלפסי (ראש עיריית יקנעם - י.ק.) קיבל את העולים החדשים מאתיופיה ביקנעם. הם היו רעבים, מזוהמים, מסריחים, מדבקים ומלאי כינים. אלפסי רחץ אותם, נתן להם מגורים במרכז העיר והרג את הכינים. אבל הכינים נשארו, הם ב'יש עתיד', האם צריך לבזבז כל כך הרבה כסף על המסריחים האלו? זר הוא תמיד זר ואנחנו נמשיך להצביע לסימון אלפסי", נכתב. בסיעת "יש עתיד" הגישו תלונה במשטרה על גילויי הגזענות הקשים שנכתבו בפלאייר.
יו"ר סיעת "יש עתיד" ביקנעם צחי דקל מספר היום ל-mako, כי הפלאייר הופץ בערב חג הסוכות ונתלה על קירות ותיבות חשמל ברחבי העיר. הפלאייר הופץ בשפה הרוסית, אך תורגם גם לעברית והופץ באותה הצורה. "אני לא יודע למה הפאלייר נכתב ברוסית דווקא. אולי כדי ליצור מתיחות בין דוברי הרוסית והאמהרית. ניסו להצית אש גזענית", הוא אומר.
לדבריו, הוא אינו יודע מי היה יכול לעשות מעשה שכזה: "אני מתמודד לראשות העיר וזו הפעם הראשונה שהעדה האתיופית כולה התאחדה. יש אצלנו ברשימה למועצה שני מתמודדים אתיופים והקהילה האתיופית מאוד מעורבת בבחירות ובסיעה שלי ואולי זה הכעיס מישהו", הוא מוסיף. "המכתב בחלקו הראשון תוקף אותי ועושה לי ניתוח פסיכולוגי, אך עם השמצות כאלו אני יכול לחיות", הוא מדגיש. "אבל הגזענות שמופיעה שם כנגד הקהילה האתיופית היא זוועת עולם, מכוערת, מגעילה ואין לה מקום בשום שיח", הוא מצהיר.
"יש לנו זכות להתמודד"
באבי בלטה, בן הקהילה האתיופית, המתמודד על המקום השני ברשימת הסיעה למועצה חש פגוע מתוכן המכתב: "זה כואב שמילים כאלו נאמרות, אנחנו לא נשתוק עד שנמצא מי כתב את המכתב הגזעני הזה". באבי מתייחס לכעס המופנה נגד הקהילה ועל תמיכתה בדקל, "יש לנו זכות להתמודד, הגיע הזמן שאף אחד לא יגיד לנו מה לעשות. אני רוצה להיות חבר מועצה ולשרת את הציבור", הוא מכריז.
מסיעת "יקנעם שבלב", בראשות סימון אלפסי, נמסר בתגובה: "מדובר בתרגיל זול ונמוך מאין כמוהו המציב שיאים חדשים בשפלות. אנו סולדים מהמעשה ומוקיעים את התופעה. ראש העיר גאה בכך שקלט את עולי אתיופיה בעיר, גאה בשילובם ובהצלחת בני הנוער והצעירים מהקהילה שנקלטו בהצלחה גדולה בעיר והפכו להיות חלק אינטגרלי ממנה. אף מעשה, אפילו לא מעשה שפל כל כך יוכל לקלקל את היחסים המצוינים ששוררים בין הקהילה האתיופית לבין ראש העיר".
ממשטרת יקנעם נמסר בתגובה: "המקרה בבדיקה, המשטרה פתחה בחקירה".
>> לא רק בריאליטי: יותר מועמדים יוצאי אתיופיה בבחירות המקומיות