אחד המוחים בהפגנה שנערכה בצהריים בכניסה לבית החולים "איכילוב" הוא הדוגמן יונתן וגמן, סטודנט לרפואה בשנה החמישית לתואר. בריאיון לחדשות 2 באינטרנט, כשברקע קולות המחאה, הוא הביע תקווה לשינוי שיחול במערכת הרפואית הציבורית כך שיוכל להשתלב בה בבוא העת. "אני מאוד מקווה שאני אעבוד בתור רופא, במערכת שתיראה הרבה יותר טוב מכפי שהיא נראית עכשיו", הוא אמר.
בזמן ששופטי בג"ץ תקפו בחריפות את עמיתיו למחאה, העניק לה וגמן גיבוי ואמר: "הדברים כאן במדינה התחילו להתעורר והציבור יירתם (אליה). מי שצריך לקבל את ההחלטות יבין שחייבים לפתוח את ההסכם הזה (הסכם השכר) ולראות מה עושים הלאה".
נוסף על כך, הוא הבהיר כי הוא רוכש כבוד לרופאים שהצטרפו למאבק: "אני חושב שהצעד של הפיטורים הוא הנועז והאמיץ ביותר שרופא יכול לנקוט. זה רק ילך ויתגבר. הרופאים האלו סיכנו את הוותק שלהם והפנסיות שלהם, בדיוק כמו שהמתמחים סיכנו את השנים שהם התמחו. צריך להבין שכולם הגיעו למצב כזה שבו הם מוכנים להקריב את הכל כדי שמשהו ישתנה. אנחנו לא מוכנים להמשיך כך".
"אם בג"ץ לא יתערב - המצב יביא לשינוי ולתוצאות"
וגמן ביקש גם לשלוח מסר לבית המשפט העליון, וקרא שלא לכפות על המתפטרים לשוב לעבודתם. "נוצר כאן מצב שאם הוא לא ייעצר על-ידי בג"ץ, הוא יביא לתוצאות ולשינוי", הוא הסביר - והוסיף: "יש כאן אנשים שהקריבו דברים עצומים ממקום של ייאוש, מצוקה וכאב. מהמקום הזה יהיה קשה מאוד לאותם אנשים לחזור לעבודה השגרתית שלהם, עד שלא יבינו שחייבים לעשות כאן איזשהו שינוי".
הוא הודה כי הטענות שמעלים העוסקים ברפואה גרמו לו להרהר בעתיד המקצועי שהוא צופה לעצמו. "אני מעוניין לפנות למקצועות הכירורגיים, שרבים מהרופאים בהם מובילים את המאבק. יש דילמות קשות מאוד שעולות כי עובדים שם קשה מאוד, כשהתנאים מחפירים והשעות לא הגיוניות. למרות הכל, אני אופטימי וככה חייבים להיות בזכות כל ההתאגדות הזאת".