שבוע אחרי שעשתה היסטוריה והפכה לאישה הראשונה בישראל שמקבלת תרומת ביציות שמתורמת שלא עוברת בעצמה טיפולי פוריות, מספרת ב' בת ה-53 על תחושותיה והתקווה שהתממשה.
בראיון שמתפרסם הבוקר בעיתון "ישראל היום" אומרת ב': "מישהו כנראה שמע סוף סוף את התפילות שלי. יבורך כל מי שקידם את זה, כי זה דבר מהולל. אני כל כך גאה להיות ישראלית ברגע הזה".
ב' עברה בסך הכל עשרה טיפולים עד שהושלם התהליך, חלקם בחו"ל בעלות של 5,000 אירו לטיסה, לא כולל התשלום לרופא. גם חבריה הקרובים וחלק מבני משפחתה לא ידעו מה עובר עליה. "מה שנשים עוברות בדרך להורות במעבדת ההפריות בחו"ל זה סבל שאין לתאר", היא מספרת.
"אי אפשר לגזור על זה קופון"
"תמיד יש חשש מאוד ריאלי. הוצאתי כל כך הרבה כסף כדי להביא את הילד הזה לעולם, אז האם יישאר לי כסף לגדל אותו? הכמיהה לילד היא כמיהה מטורפת. אי אפשר לגזור עליה קופון", היא נזכרת בתהליך שעברה ומדברת על פחדיה.
עם זאת, ולמרות האופטימיות, ב' עדיין רחוקה מהחלום. רק בעוד כשבוע תדע באופן סופי אם העוברים נקלטו ברחמה והיא בהריון. "אין לי מספיק מילים להודות לה. היא אצילת נפש", היא אומרת ביחס לתורמת הביציות, אישה כבת 30, שפנתה למנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית החולים הלל יפה וביקשה לבצע את התרומה.
בשנת 2011 התקבל בישראל חוק המאפשר לנשים בישראל לתרום ביצית לטובת נשים הנזקקות לתרומה שכזאת. משלב זה ואילך התגבש במשרד הבריאות נוהל "תרומת ביצית" ששואב את יישומו מהחוק ובשבוע שעבר הושתלו לראשונה ביציות מתורמת אחת בגופן של שתי נשים שעתידות להפוך לאם לראשונה.