קפה בעצם בריא? מחקר ישראלי חדש שנערך במרכז הלב של בית החולים "שיבא" בתל השומר מגלה מסקנות מפתיעות, לפיהן קפאין תורם לבריאות ומונע אירועי לב. עד היום המליצו הרופאים להפחית בצריכת קפה בהנחה שהוא מעלה את הדופק ולחץ הדם, בעיקר בקרב חולי לב.
על פי המחקר החדש, צריכת קפאין המשתווה לשלוש כוסות קפה משפיעה לטובה על כלי הדם ומגנה מפני אירועי לב. צוות החוקרים בחן את השפעת הקפאין על תפקוד כלי הדם והלב בקרב 80 נבדקים בוגרים שחולקו לשתי קבוצות מחקר, 40 נבדקים בריאים ו-40 חולי לב. היתרונות של הקפאין התגלו בקרב שתי קבוצות המחקר כשבמקביל לא נרשמה עלייה בדופק ובלחץ הדם.
פרופסור מיכאל שכטר, מנהל היחידה למחקרים קליניים במכון הלב בבית החולים "שיבא" שעמד בראש המחקר, מסביר את הבלבול הקיים בציבור באשר לצריכת המשקה הפופולרי: "הכול היה בתיאוריה, ההמלצות להימנע משתיית קפה לא בוססו עד היום על אף מחקר מדעי". שכטר יודע כי תוצאות המחקר מפתיעות לאור האזהרות להימנע מצריכה מוגברת של קפאין, אבל ממצאי המחקר הישראלי תואמים לראיות נוספות שנאספו במקומות נוספים בעולם.
"לא צריך יותר להגיד לחולי לב לא לשתות קפה", מסכם הרופא, אבל מציין כי השלב הבא במחקר הוא בדיקת ההשפעות ארוכות הטווח של הקפאין על הגוף במחקר שיימשך כחצי שנה.