השביט המפורסם ביותר "היילי" שחלף בקרבת כדור הארץ לאחרונה בשנת 1986, יחזור להיראות בבירור רק ב-2061. עד אז נסתפק שוב במופע השנתי שהוא מקיים כאן: מטר מטאורים קסום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מסלולו של "היילי" סביב השמש אורך כ-75 שנה. אחת לשנה חולף כדור הארץ בשובל האבק והפסולת שלו. פיסות זעירות חודרות לאטמוספירה, כאשר מהירותן הגבוהה יחסית למטאורים עומדת על 60 קילומטרים בשנייה. המטר נקרא "אטא-אקוורידים" מכיוון שהם מגיעים מכיוון קבוצת הכוכבים דלי (אקווריוס).
על פי ההערכות, קצב המטאורים בשיא שכבר התרחש הבוקר (שעון ישראל) עומד על 60-70 מטאורים בשעה. הלילה, כאמור, תוכלו לצפות במטר הנאה, בחסות הירח החסר שלא יסנוור ונוכחות דלילה של עננות.
איפה הכי כדאי לראות את המטר?
המטר ייראה כל הלילה ומומלץ לצפות לאחר חצות. יש להתרחק ממקורות האור המפיצים ריכוזי אוכלוסייה ולהגיע לשטחי המדבר. הלילה בעקבות הסיכוי לערפילים בצפון הנגב כדאי להרחיק להר הנגב או לנגב הדרומי והערבה. נשכבים על שמיכה ומביטים לשמיים. במצפה רמון מזמינים את הציבור להגיע ולהנות ממחווה ייחודית: החשכת הרחובות.
לדברי פלורה שושן, ראש מועצת מצפה רמון: "החשכת תאורת הרחוב היא חלק מאסטרטגיה כוללת שנועדה להעלות את מצפה רמון על מפת התיירות העולמית ולממש את הפוטנציאל הייחודי של היישוב. לא רק המכתש, אלא גם השמיים של מצפה רמון הם חלק מהחבילה התיירותית שאנחנו מציעים לעולם".