מחקר חדש שנערך בארצות הברית מצא כי אחד מכל 13 ילדים סובל מאלרגיות מזון - כפול מההערכה הקודמת.
מנתוני המחקר עולה כי כ-40% מהילדים סובלים מתגובות אלרגיות חמורות למזון והחוקרים מקווים כי ממצא זה יגרום לציבור להפנים את העובדה כי אלרגיות מזון אינן דומות לחום או לאלרגיות עונתיות שהם מטרידות, אך לא מסכנות חיים. עוד עולה מהמחקר כי המזונות שגררו את מרבית התגובות האלרגיות היו בוטנים וחלב.
המחקר מצא כי 8% מהילדים המהווים כמעט שישה מיליון מילדי ארצות הברית סובלים מאלרגיות מזון. ההערכה הקודמת של הממשל דיברה על תופעה בהיקף של שלושה מיליון ילדים בלבד, אולם המחקר החדש מבוסס על מעל 40 אלף ראיונות אינטרנטיים עם הורים לילדים מתחת לגיל 18.
"הממצאים מלמדים כי אלרגיות מזון משפיעות על שני ילדים בכל כיתה", הבהיר ד"ר רוצ'י גופטה רופא ילדים בבית החולים לילדים בשיקגו. ד"ר קלמן פרוסין חוקר במכון הלאומי לאלרגיות אמר כי "המחקר מוכיח כי אלרגיה למזון היא בעיה רפואית ציבורית משמעותית".
ד"ר פרוסין הוסיף ואמר כי "אנשים מתבלבלים בין רגישות למזון לבין אלרגיה למזון. רגישות למזון לא מובילה לתגובה אלרגית בעווד שאלרגיה למזון גורמת לפריחה בעור, צפצוץ בזמן נשימה או במקרים חמורים במיוחד גם לקושי בדרכי הנשימה", סיכם הרופא.