רובנו מתייחסים לבית המרקחת כמקום שבו אנחנו רוכשים תרופות שנתן לנו הרופא, אבל בחודשים הקרובים צפויים בתי המרקחת לעבור מהפכה של ממש.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הצעד הראשון, שכבר החל במאות בתי מרקחת, הוא פגישת ייעוץ. רוקחים מוסמכים יוכלו לערוך פגישות אישיות שבהן יבדקו אם התרופות שחולה נוטל מתאימות אחת לשנייה ולחולה עצמו. "הנפקת תרופות זה לא מכירה כמו קוטג'", אומר חגי שור, מנכ"ל בית המרקחת "שור-טבצ'ניק". "צריך לתת שירות ללקוח, צריך להסביר לו על התרופות".
תכנית נוספת תעניק לרוקחים שעברו הכשרה אפשרות להנפיק מרשמים לתרופות חוזרות או תרופות לטיפול בבעיות קלות יותר. במקום ללכת בכל כמה חודשים לרופא לחדש מרשם לתרופה שחולה מקבל באופן קבוע, ניתן יהיה לעשות זאת גם בבית המרקחת.
התכניות החדשות - בחודשים הקרובים
"רוקח לומד רקע קליני מאוד גדול", מסביר ד"ר רון תומר, מארגון הרוקחות בישראל. "יש לו ידע מאוד נרחב על התרופות ועל הפרמקולוגיה מאחוריהם. למעשה, בית המרקחת היום הוא מרכז ידע גדול וזה השירות האמיתי שהרוקח אמור לתת לחולה".
ויש עוד תוספת מעניינת שיכולה לחסוך הרבה זמן להרבה אנשים: בעזרת הטכנולוגיה ניתן יהיה לבצע בדיקות דם ובדיקות עור פשוטות בבית המרקחת, מבלי לחכות בשבע בבוקר למעבדה בקופת החולים. בניגוד לקופות, שם הבדיקות בחינם, כאן החיסכון בזמן יעלה לכם עשרות בודדות של שקלים.
התכניות האלה ירחיבו משמעותית את מגוון השירותים שיינתנו לנו בבתי המרקחת. איגוד הרוקחים ומשרד הבריאות מקדמים אותן וההערכה היא שיתחילו כבר בחודשים הקרובים. מספיק רק לראות את התורים לרופאים, שמלאים באזרחים שבסך הכל צריכים מרשם או בדיקה שגרתית, כדי להבין שהצעדים האלה יכולים לשפר את המצב.