רק בתום האישפוז בטיפול נמרץ, זכתה האם לראות את בתה (צילום: חדשות 2)
רק בתום האישפוז בטיפול נמרץ, זכתה האם לר|צילום: חדשות 2

המפגש הראשון בין כל אם לתינוקה המתרחש מיד לאחר לידתו, הוא מרגש במיוחד. אולם במקרה של מ', הוא התרחש באיחור של שבוע, זאת מאחר שלקתה בשפעת מסוג B בשלב המתקדם להריונה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מ' הובאה לפני כשבועיים לחדר המיון בבית החולים "רמב"ם" שבחיפה, כשהיא סובלת מבעיות נשימה חריפות, שיעול וחום גבוה. היא הייתה אז בשבוע ה-38 להריונה, ואובחנה כמי שנדבקה בנגיף וסובלת מתסמיני המחלה.

עם הגעתה, הבחין הצוות הרפואי כי חלה הידרדרות במצבה של מ'. הרופאים הסיקו כי נשקפת סכנה ממשית לחייה ולחיי העובר, והחליטו להכניסה לחדר הניתוח באופן מיידי כדי ליילדה. המנתחים, שהחלו בביצוע ניתוח קיסרי, הצליחו להציל את חייה ואף את חיי התינוקת הבריאה שילדה.

בתום הלידה, הופרדה הבת מהאם, מחשש שתדבק בנגיף המסוכן. מ' הועברה בתום הניתוח הקיסרי לטיפול במחלקת טיפול נמרץ שבבית החולים, בעודה נזקקת להמשך טיפול ובהנשמה. רק בתום שישה ימי אשפוז, שבה מ' למחלקת היולדות, שם זכתה לראשונה לאחר תקופת האשפוז הממושכת לראות את בתה הקטנה מאז נולדה.

"חיסון נגד שפעת יכול למנוע הסתבכויות כאלו"

נגיף השפעת מסוג B, ידוע כאחד מחיידקי השפעת העונתית הנפוץ בעיקר בקרב ילדים קטנים. בבית החולים רמב"ם שבו טופלה מ', הסבירו כי לרוב השפעתו פחותה, והוא אינו מדבק בקנה מידה גדול במיוחד.

ואולם, בעקבות הידבקותה של מ' בנגיף הסביר ד"ר ירון בר-לביא, מנהל מחלקת הטיפול הנמרץ שטיפל בה, הסביר כי על אף הסיכוי הנמוך אובחנו מקרים של הידבקות בחיידק בקרב נשים בהריון העשויים בהם נשקפה סכנה לחייהן. "במקרה הזה היולדת הגיעה בזמן, אובחנה בשלב מוקדם ולכן הטיפול הצליח", אמר ד"ר בר-לביא. "אין סיבה להיות שאננים. ניתן לפתור זאת באמצעות חיסון פשוט נגד שפעת שיכול למנוע את התסבוכת, ואני קורא לכולן לעשות זאת".