ועדת הבריאות של הכנסת אישרה תקנות חדשות שיאפשרו לרוקחים לתת לחולים מרשמים לתרופות המשך. לרוקחים לא יתאפשר לרשום תרופות חדשות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
החלק שאושר בוועדה וייכנס לתוקף בעוד כחצי שנה מאפשר לרוקח מורשה, בעל ניסיון של חמש שנים ומעלה שיעבור הכשרה מיוחדת, לספק למטופל מרשמי המשך לתרופות כרוניות שרשם לו רופא. בין התרופות שאושרו למרשמי המשך על ידי רוקח: טיפול בפרקינסון, סוכרת, כאבי שרירים, בעיות תפקוד של בלוטת התריס ותכשירים אורולוגיים. הוועדה נענתה לבקשת ההסתדרות הרפואית והוציאה מהרשימה תרופות פסיכיאטריות.
עוד קבעה הוועדה כי הרוקח יקפיד לברר אם בתקופת נטילת התכשיר חל שינוי מהותי במצבו של המטופל או התעוררו תופעות לוואי הדורשות בדיקת רופא לפני חידוש המרשם. המרשם יינתן לתקופה שאינה עולה על שישה חודשים מהמרשם המקורי שרשם הרופא, והמטופל יימצא במעקב רפואי.
רוקח לא ייתן מרשמים חדשים
על פי התקנות החדשות, הרוקח ייתן את המרשם לאחר תשאול לגבי מצבו הרפואי והתרופתי של המטופל, תוך שמירה קפדנית על פרטיותו. המרשם יינתן לחולה בלבד ולא למיופה כוח, ועל החולה יהיה לתת לרוקח מדי שנה הסכמה בכתב לצורך עיון בתיקו הרפואי. החולה יוכל לחזור בו בכל רגע נתון מהסכמה זו.
בשלב זה, הוועדה לא אישרה לאפשר לרוקחים לתת מרשמים חדשים לחולים (במקרים של טיפול במיגרנה, נזלת אלרגית, אקנה, השמנת יתר).
"החיפזון מהשטן הוא. נתכנס שוב בעוד מספר חודשים לדון במתן מרשמים חדשים, לאחר שנבחן את יישום תקנות מרשמי ההמשך", אמר היום יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ. "משרד הבריאות פוגע במעמד הרופאים. רוקח, עם כל ההערכה הרבה, הוא אינו רופא, ומגמת משרד הבריאות להכניס למערכת עוזרי רופא שאינם בעלי השכלה רחבה עלולה לפגוע בחולים".
מנהל אגף רוקחות במשרד הבריאות, ד"ר אייל שוורצברג, מחה על ההחלטה: "מדובר כאן בסך הכל בתרופות פשוטות שניתנות על ידי רוקח במדינות רבות ברחבי העולם". אולם דעתו לא התקבלה כאמור על ידי חברי הוועדה והם אישרו לדחות את הדיון במתן מרשמים חדשים על ידי רוקח.