המונח "קרינה" מפחיד כמעט את כולנו, אבל כנראה שרובנו לא יודעים לאיזו כמות שלה אנו חשופים מעט בכל רגע - בתוך הבית שלנו. בבדיקה של חדשות 2 הגענו לבתי שתי משפחות, שנדהמו לגלות עד כמה המכשירים שאולי נחשבים לבסיסיים ביותר - יכולים להיות מסוכנים.
בני הזוג בן-עמי מראש העין היו מוטרדים מהנושא, ולכן הזמינו לביתם את ישראל סיבוני, מומחה לקרינה ומנכ"ל חברת Celltest, שבדק את מכשירי החשמל שלהם והצליח להפתיע אותם. גם מה שנראה תמים מאוד למראה, הסתבר כבעל פוטנציאל רציני לסכנה.
אז מה כדאי לעשות?
אם יש לכם רשת אלחוטית בבית, כדאי שתמקמו את המחשב כמה שיותר קרוב לראוטר. "ככה תהיה לו יותר קליטה, והוא יצטרך פחות להתאמץ", המליץ ישראל. אם המחשב שלכם נייד, כדאי שתגלו משנה זהירות - ובעיקר, תימנעו ממגע ישיר וממושך איתו.
"אם מישהו שם מחשב על הברכיים הוא מגיע כמעט ל-10 מיליגאוס, כשהרמה המומלצת היא שתיים", הסביר ישראל והדגיש: "אם אני שומר מרחק של שולחן בערך, רואים שהרמה יורדת באופן משמעותי אל מתחת לשתיים. לכן, מומלץ לא לשים את הלפטופ על הברכיים".
נורות אזהרה נוספות צריכות להדליק עבורכם גם מנורות שולחן מסוימות. "הן נראות גם כן תמימות, אבל מתקרבות לרמה שבה אומרים שאפילו באופן רגעי, אסור להתקרב אליהן", הסביר ישראל כשבידו מד הקרינה. מה יש לעשות בנידון? "לזרוק לפח", הוא סיכם.
גם המקרר פולט לא מעט קרינה שכדאי להימנע ממנה, וכמובן מכשיר המיקרוגל - שמומלץ לוודא שסגור הרמטית. מי שנחשבים לרגישים ביותר לקרניים הם הילדים, ולפי מחקרים - עלולה החשיפה הממושכת אליהן להוביל לשורה של מחלות - מסרטן ועד להפרעות קשב וריכוז. לכן כדאי להקפיד על תכנון זהיר ונכון של המכשירים בבית, כדי לשמור אותם רחוקים כמה שיותר מגופנו.
לרשימת המודדים המורשים המפורט באתר המשרד להגנת הסביבה לחצו - כאן