סגן שר הבריאות יעקב ליצמן שטח הערב את טענותיו בכל הנוגע להחלטה להדיח מתפקידו את ראש המכון לרפואה משפטית הפרופ' יהודה היס, שדבר פיטוריו נודע אמש. בריאיון לסיוון רהב מאיר בתכנית "שש עם" אמר סגן השר כי להחלטה קדמו שיקולים רבים, וביניהם, לדבריו, "שערוריות רבות" שאפיינו את תקופת כהונתו של העומד בראש המכון הפתולוגי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"החלטתי לעקוב אחרי מה שקורה במכון לרפואה משפטית", פתח ליצמן את דבריו. "היו שם המון שערוריות. מיותר לציין שלפני שנה מצאנו 8,000 רקמות שלא ידענו עליהם ויצאנו בשל כך במבצע קבורה". סגן השר הוסיף ואמר כי "כל הדברים האלה הובילו אותי להחלטה שלא להמשיך את כהונתו של פרופ' היס".

למרות העובדה שפרופ' היס הוא פתולוג בעל שם עולמי, דחה סגן השר את האפשרות שימשיך לכהן כראש המכון לרפואה משפטית. "אני לא רואה איך במצב של כל כך הרבה שערוריות נוכל להמשיך את כהונתו", ציין ליצמן. "לא מדובר בטעויות חד-פעמיות, אלא במקרים רבים - וזה לא מקובל. הוא כבר מזמן ידע שהוא יצטרך לפרוש ואני בטוח שמהיום הדברים ייראו אחרת", הוסיף.

 פרופ' היס: "כמו בצבא - יש מפקד וצריך לקבל את החלטותיו"

הפרופסור יהודה היס הגיב כבר אמש להחלטה להדיחו מתפקידו, ומבהיר כי אין לו כל ביקורת על עצם ההחלטה - כמו גם על מי שקיבל אותה, סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. "40 שנה אני עובד במשרד הבריאות, וכמו בצבא - יש מפקד וצריך לקבל את ההחלטות", הוא אומר הערב.

במשרד הבריאות לא הופתעו מהחלטת סגן השר. לאחרונה הוא לא הסתיר את ביקורתו על אופן התנהלות המכון לרפואה משפטית באבו כביר, ובעבורו פרשת הרקמות הייתה "הקש ששבר את גב הגמל". אמש, כאמור, הודיע סגן השר ליצמן על החלטתו להעביר מתפקידו הפרופ' היס.

בעקבות הדיווחים על פיטוריו של הפרופסור יהודה היס, אמרה אתמול פרקליטתו עורכת הדין אורנה לין: "אם מישהו אומר שהפרופסור יהודה היס פוטר - זהו שקר מוחלט". עורכת הדין לין לא הייתה מוכנה להוסיף מעבר לכך אף מילה.

"בעקבות ביקורת על התנהלות המכון, בחן מנכ"ל משרד הבריאות, הפרופ' רוני גמזו, יחד עם גורמי מקצוע מתוך את השינויים הנחוצים במכון", נמסר בהודעת משרד הבריאות. "עם הגיעו של הפרופ' היס לגיל פרישה, יוּצא מכרז לניהול מקצועי ותפעולי בעוד שהיס יסיים את תפקידו".

נוסף על כך, הוחלט על האחריות הישירה על ניהול המכון מידי בית החולים "אסף הרופא" שבצריפין לידי מינהל הרפואה במשרד הבריאות, שם יופעל כיחידה נפרדת.

חלקים מאלפי גופות נפטרים הוחזקו במכון

טופז ועטרי (צילום: יח
טופז ועטרי|צילום: יח"צ / חדשות 2

לפני כשנה עלו לכותרות שמותיהם של המכון לרפואה משפטית ושל הפרופ' היס, אחרי שנחשף כי חלקים מגופותיהם של אלפי נפטרים הוחזקו במשך שנים וללא כל צורך נראה לעין בצנצנות.

בין היתר, מדובר היה באיברים השייכים לבדרן דודו טופז, לשדרנית שוש עטרי ולרמטכ"ל לשעבר, רפאל איתן (רפול).  

בעקבות זאת, הגיש במאי השנה אחיו של טופז תביעה נגד המכון ונגד היס, שבה האשים אותם ב"התנהלות חמורה מאין כמוה והנהגת שיטות עבודה פסולות באופן מזעזע ושיטתי".