אם אין לחם, לא תוכלו לרזות: חוקרים ישראלים מבקשים לנפץ את המיתוס שלפיו לא מומלץ לאכול פחמימות בערב. מתוצאות מחקר חדש עולה כי אכילה בשעות החשכה דווקא מגבירה את תחושת השובע במשך היום שלאחר מכן ומסייעת בדיאטה - כך מפרסם העיתון "ידיעות אחרונות".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המחקר המפתיע, שנערך באוניברסיטה העברית בירושלים, מצא גם שאכילת פחמימות בשעות החשיכה מפחיתה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם. החוקרים בדקו את ההשפעה של אכילת פחמימות בשעות הערב על שלושה סוגי הורמונים: לפטין (הורמון השובע) שרמתו בדם נמוכה בשעות היום וגבוהה בלילה, גרלין (הורמון הרעב) שרמתו בדם הפוכה בשעות היום והלילה ואדיפונקטין - הורמון המקטין את התפתחותם של גורמי הסיכון לסכרת, מחלת לב וכלי דם.
התוצאות הבלתי צפויות הפתיעו את החוקרים, שגילו שאצל נבדקים שזללו את הפחמימות שלהם בערב, עקומות הפעילות של הורמוני הרעב והשובע התהפכו - דבר שהביא לתחושת שובע מוגברת במהלך היום שאפשרה להם לשמור על דיאטה. עקב כך, השתפרו גם מדדי המשקל, היקפי המותניים ואחוז השומן בגוף. גם רמת הסוכר והשומנים בדם התאזנו בשל האכילה.
"ממצאי המחקר מניחים את הבסיס לחלופה תזונתית ראויה יותר עבור אנשים המתקשים להתמיד בדיאטה", מסר פרופ' זכריה מדר, המדען הראשי במשרד המדע והטכנולוגיה. אז בפעם הבאה שאתם מחליטים לעשות דיאטה ומחביאים את הלחמניות והפסטה עם בוא הערב, אולי כדאי שתחשבו שוב ותרכזו את שעות צריכת הפחמימות דווקא בשעות אלה.