בעלי החיים באוקיינוס על סף הכחדה (צילום: AP)
בעלי החיים בים על סף הכחדה|צילום: AP

מחקר חדש שנעשה באוסלו קובע כי חייהם של בעלי החיים במי האוקיינוסים על סף הכחדה. בעקבות שינויי אקלים ודייג מרובה, הרבה לפני שנשים לב - צפויים להיעלם כל בעלי החיים שחיים מתחת למים.

על פי המחקר שנערך על ידי 27 מומחים ממדינות שונות החברות באו"ם, עולה כי מינים רבים של בעל חיים תת ימיים ומערכות אקולוגיות ימיות שלמות כמו שוניות אלמוגים עלולים להיעלם בתוך פחות מדור אחד.

"אם לא תינקט פעולה עכשיו, נאלץ להתמודד עם השלכות קשות של הפעילות האנושית, המשולבת עם שינויי אקלים, ניצול וזיהום", מזהירים המומחים ומדגישים: "לאחר הכחדת הדינוזאורים לפני כ-600 מיליון שנים, האירוע המשמעותי הבא שאליו אנו מצפים הוא הכחדה עולמית של בעלי החיים בים".

"יש לשנות את המדיניות הכלל עולמית בנושא הדייג"

"הממצאים מזעזעים", אמר אלכס רוג'רס, מדען ראשי בפרויקט שציין כי "ההשלכות שיש להכחדת בעלי החיים הימיים על האנושות חמורות במיוחד. דגים הם המקור העיקרי שמספק חלבון עבור חמישית מאוכלוסיית העולם, והם מאפשרים את מחזור החמצן במים המסייע לספיגת פחמן דו חמצני".

"מנקודת מבט גיאולוגית, הכחדות המוניות מתרחשות בלילה אחד, אך האנושות מתקשה להבין שאנחנו בעיצומו של אירוע כזה", אומר ג'ל ביג'מה, מדען נוסף שלקח חלק במחקר. לדבריו "הכמות המרובה של דייג פוגעת בכדור הארץ בצורה חמורה הרבה יותר מאשר שינויי אקלים. הדייג גורם להכחדה של כ-60% מבעלי החיים שחיים מתחת למים".

לדברי המדענים, יש לטפל בתופעה באמצעות שינוי מדיניות כלל עולמית בנושא, שכן שינויים מקומיים במדינות אחדות לא יצליחו להעלים את התופעה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק