מנכ"ל הדסה לשעבר הפרופסור שלמה מור יוסף הגיב היום (ד') להאשמות נגדו על ניהול כושל והטבות שקיבל בזמן המשבר בבית החולים והבהיר: "סימנו אותי כמטרה, את הבונוסים שניתנו לי לא לקחתי". מור יוסף, שדיבר לראשונה מאז החלה השביתה בהדסה, ירה לכל הכיוונים והאשים את האוצר ואת ארגון נשות הדסה - שלא עשו דבר למרות שידעו על המצב הכלכלי הקשה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"שבוע צולבים אותי ומתקיפים אותי ברמה האישית", אמר מור יוסף במהלך דיון בוועדת הכספים. "אני בעולם הציבורי הרבה שנים והובלתי את הדסה לפסגות".
מור יוסף, שסיים את תפקידו כמנכ"ל הדסה ב-2011 לאחר 11 שנים, דחה את ההאשמות על ניהול כושל, שהוביל לכאורה לגירעון הנוכחי בבית החולים, ואמר: "הייתי שותף לגיוס תרומות של מיליארד וחצי שקל במהלך כהונתי. מערכת הבריאות בישראל בנויה על גירעונות כשיטה. גם בתקופתי התמודדתי עם גרעונות, והייתי שותף לתוכניות הבראה".
את חצי הביקורת כלפיו, הפנה מור-יוסף אל הממשלה ואל ארגון נשות הדסה. "מערכת הבריאות היא ציבורית, הדסה הוא בית חולים ציבורי, חובתו של האוצר והמדינה לתמוך בהדסה", אמר. "האוצר נכנס לפעולה רק כשהגוף גוסס. גם האוצר וגם נשות הדסה ידעו על המצב הכלכלי לפרטי פרטים ולא עשו דבר, המחליף שלי קיבל משימה ולא עשה דבר".
"התקפה אישית אכזרית ומתוזמנת"
מנכ"ל הדסה לשעבר המשיך וטען כי הרופאים והעובדים של בית החולים הפכו קורבן של המערכת. "אין ספק שבכדי להסיט את הדיון מהנושאים מפנים אש לאנשים, לרופאים והעובדים, הם לא הבעיה הם הגאווה של הדסה", הדגיש.
לבסוף, נגע גם בהאשמות, שלפיהן קיבל בונוסים בזמן שבית החולים נקלע לגירעון תקציבי: "כל מי שצופה בתהליך מבין שיש כאן התקפה אישית אכזרית ומתוזמנת, רוצים לבדוק את הסכם הפרישה שלי? תעבירו אותו בדיקה, את הבונוסים שניתנו לי לא לקחתי!"
בונוסים שמנים ותנאי פרישה נוחים?
הבוקר פורסם ב"ידיעות אחרונות" כי בזמן שהדסה נקלע לגירעון תקציבי החליטו דירקטורים בבית החולים להעניק בונוסים לפרופ' שלמה מור יוסף, שעמד אז בראש המרכז הרפואי. לפי הפרסום, ב-2006 נחתם חוזה חדש עם פרופ' מור יוסף, המכהן כיום כמנכ"ל הביטוח הלאומי, שבמסגרתו הוסמכה ועדה בה חברים חלק מהדירקטורים בהדסה להעניק לו בונוסים בנוסף למשכורתו החודשית, זאת בהתאם לביצועיו. החוזה החדש נחתם באמצע העשור האחרון, אז לדעת רבים נקלע בית החולים לגירעון העצום.
כך למעשה, לפי הפרסום, באפריל 2006 נהנה מור יוסף מבונוס בגובה ארבע משכורות עבור התקופה שלפני חתימת החוזה איתו, שעמד על כ-350 אלף שקל. מור יוסף, כך נטען, המשיך לקבל בונוסים על עבודתו בבית החולים בשנים שלאחר מכן, ששוויים עמד על מאות אלפי שקלים.
עוד לפי הפרסום, לבונוסים השמנים שמהם נהנה לכאורה מור יוסף, הצטרפו תנאי פרישה נוחים למדי. מאז פרישתו נהנה מנכ"ל הדסה לשעבר משכר חודשי בגובה 75 אלף שקלים, זאת עד להגיעו לגיל פרישה 2019. מבית החולים הדסה נמסר בתגובה לדברים כי "המרכז הרפואי אינו מגיב בנוגע לענייני השכר של עובדיו או מנהליו".
המחאה נמשכת: הדסה במתכונת חירום
על רקע חילופי ההאשמות, נכנס בית החולים אתמול להקפאת הליכים ומחאת העובדים נמשכת. בהדסה החלו היום לעבוד במתכונת חירום וניתנים רק שירותים חלקיים.
השירותים שעדיין פועלים בבית החולים הם: אשפוז יום אונקולוגי, אשפוז יום המטולוגי, מח עצם, רדיותרפיה, אשפוז יום המטואונקולוגיה ילדים, וכן טיפולי דיאליזות וחדר המיון. טיפולי IVF ניתנים במתכונת מצומצמת. בנוסף, במסגרת העיצומים, חדרי הלידה וחדר מיון לידה פתוחים אך פועלים במתכונת שבת.