אל מול הקריאות כי יתערב ובזמן הדיון על הקפאת הליכים בבית המשפט, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו היום (ב') למשבר בבית החולים הדסה והפנה אצבע מאשימה אל ההנהלה. "בבית החולים היה כשל ניהולי גדול", אמר נתניהו, "ומי שנדרש כרגע לשאת בעלויות החילוץ אלו אזרחי ישראל".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אין ירושלמי שלא מכיר ומוקיר את הדסה", הכריז ראש הממשלה בישיבת סיעת הליכוד. "צריך להביא לפתרון שמאזן בין הצורך לשמור על בית החולים לבין הצורך לא להביא למשבר שיחזור לפתחנו בעוד כמה שנים".
בית המשפט המחוזי בירושלים דן היום בבקשה להקפאת הליכים שהגישה הנהלת בית החולים הדסה - עד לגיבוש הסדר הבראה. הדיון הסתיים ללא הכרעה.
במהלך הדיונים ההסתדרות הרפואית נדהמה לגלות כי הנהלת הדסה פועלת באופן חד צדדי נגד הרופאים ושאר עובדי בית החולים.
חוב של 917 מיליון שקלים
בנוסף נטען בדיון, כי החוב הישיר של בית החולים לכל העובדים עומד על 917 מיליון שקלים - סכום שנצבר במהלך השנים האחרונות בשל אי קיום הסכמים והלנות שכר.
הרופאים אמרו בבית המשפט כי הבקשה להקפאת ההליכים, שהובאה מטעם ההנהלה, הינה "בקשה מתחזה" שמטרתה לשבור את הוועדים.
הם הוסיפו כי ההנהלה איבדה למעשה את אמונם, זאת לאחר שלדברי עו"ד אורנה לין, המייצגת את הסתדרות הרופאים "ההנהלה תקעה סכין בגבם".
"לא נוציא את העגלה מהבוץ"
"אנו נמצאים כאן ומייצגים את משרד הבריאות והאוצר", אמרה נציגת הפרקליטות בדיון. "מדובר כאן בבית חולים פרטי שנמצא בבעלות נשות הדסה, יכולת המדינה לסייע לבית החולים היא במסגרת שונה לגמרי. המדינה מעוניינת ופועלת שיהיה הסכם בר-קיימא לבית החולים".
נציג נשות הדסה הזהיר בדיון כי בהעדר הסכם - בית החולים יתפרק. "לא נוציא את העגלה הזו מהבוץ", הצהיר. "לא יהיה בית חולים, יהיה מחיר לתוצאה הזאת". לדבריו, בעשר השנים האחרונות הזרים ארגון נשות הדסה עשרה מיליארד דולרים, והוא מבקש עתה צו הקפאה.
מחוץ לאולם בית המשפט, כחלק מהמחאה הנמשכת, התגודדו כ-100 מעובדי בית החולים שהפגינו נגד אי תשלום שכר מלא על עבודתם והמצב אליו נקלע בית החולים.