במסיבת עיתונאים מיוחדת בלשכת שרת הבריאות בירושלים, הציגה ועדת גרמן את המלצותיה לחיזוק מערכת הרפואה הציבורית בישראל. בין השאר הכריזה הוועדה על החלטתה לבטל את מערך השר"פ בבתי החולים הציבוריים. באתרי חדשות 2 Online העברנו את מסיבת העיתונאים המיוחדת בשידור ישיר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בוועדה שבראשה עומדת שרת הבריאות יעל גרמן, חברים אנשי מקצוע מתחום הרפואה. במסגרת הצגת המסקנות פורסם כי הוועדה החליטה שלא יהיה שר"פ בבתי החולים הציבוריים. "כל חברי הוועדה מרגישים שאכן המסקנות מחזקות את מערכת הרפואה הציבורית. אנו מקווים שבאמצעות המלצות הוועדה האזרח הישראלי יקבל יותר וישלם פחות", נאמר במסיבת העיתונאים.

"הפכנו כל אבן כדי לחפש מה קיים, מה קורה בעולם וכיצד ניתן לחזק את הרפואה הציבורית", הסבירו חברי הוועדה. "הממשלה ומשרד האוצר לראשונה מקצים מיליארד שקל לקיצור תורים ולקדם פעולות שיאפשרו זאת כמו רופאים שיהיו נוכחים שעות נוספות, את פני המטופלים ויתנו להם מענה".

לא יהיה שר"פ בבתיה"ח הציבוריים|צילום: פלאש 90, חדשות

בנוסף נטען כי "מדינת  ישראל מצמידה לראשונה את יוקר הבריאות למדד הדמוגרפיה. לראשונה האוצר מצמיד את התקציבים למדד הדמוגרפיה, וככל שיגדל כך התקציבים יגדלו. הדבר נותן יציבות ובסיס איתן לקופות החולים. אין לנו ספק שמערכת הבריאות נשענת על שתי רגלים - הקהילה וקופות החולים ומערך האשפוז של בתי החולים. הכסף וההצמדה של התקציבים לדמוגרפיה יאפשרו למערכת לקצר תורים ולתת טיפול מסור יותר וממוקד יותר לכל האזרחים ויאפשרו רצף טיפולי שיתחיל בקופות החולים ימשיך בבתי החולים ויחזור לקופות החולים. כאשר הדגש הוא על שירות ויחס למטופל כאשר לאורך כל הדרך מי שעמד במרכז הדיונים ההיה האזרח, המטופל, החולה".

"תיירות המרפא תשרת את האזרחים"

במסיבת העיתונאים נטען כי עם הגעת התקציבים, יתאפשר קיצור התורים וזמן ההמתנה גם בחדרי המיון, בהם נהוגה המתנה האורכת בממוצע בין 5-7 שעות. "תהיה שקיפות בתורים ובמדדי הבריאות, נכניס מערכת ממוחשבת דרכה נוכל לדעת מה קורה בכל בית חולים, כמה אנשים נכנסים לחדרי המיון לניתוחים ובהתאם לכך נוכל לקבוע איך נוכל לבקר את מערכת התורים. חברי הוועדה טענו כי בעת שניתן יהיה לנטר ולעקוב אחר הפעילות בבתי החולים, ניתן יהיה לקבוע את יכולת השפעתה של "הרגל השלישית עליה נשענת מערכת הבריאות" - תיירות המרפא.

התורים לניתוחים יתארכו? (צילום: אלי גרוס)
התורים לניתוחים יתארכו?|צילום: אלי גרוס

"התיירות תבוא כדי לשרת את התושבים והאזרחים, והיא לא תבוא על חשבונם", הצהירו בוועדה. "לפני שתהיה המערכת לניטור התורים, לא נוכל להיכנס לתוך התכנית של תיירות מרפא כפי שאנחנו רוצים. הדבר ייבחן למשך תקופת מעבר. אנחנו מאמינים שתוספת התקציב הנדירה שבאה לראשונה למערכת הבריאות אחרי שנים, תביא לכך שבסופו של דבר האזרח ישלם פחות, יחכה פחות, ויקבל יותר". 

גרמן: "הבשורה - הישראלים ישלמו פחות, ויקבלו יותר"

בראיון שהעניקה למהדורה המרכזית אמרה שרת הבריאות יעל גרמן, כי הבשורה האמיתית בהחלטת הוועדה שנקראה על שמה היא שהישראלים ישלמו פחות: "שר"פ לא היה קודם ולא יהיה עכשיו, זו לא הבשורה. הבשורה היא שהישראלים ישלמו פחות ויקבלו יותר - יש ביטוח בריאות ממלכתי".

גרמן הביעה תקווה "שכבר ביולי-אוגוסט נקצר תורים ונשפר את זמני ההמתנה לניתוחים, שהם בלתי נסבלים. מיליארד השקלים שמשרד האוצר ייעד לצורך קיצור תורים יתחילו באופן מיידי - אנחנו יושבים ודנים עם כל בית חולים ורואים כדי אפשר להכניס עוד ניתוחים. מאמינה שנראה תוצאות כבר עוד חודשיים-שלושה".

לדברי גרמן, היא מעולם לא הביעה את תמיכתה בשר"פ וגיבשה את הוועדה כדי לקבל החלטה בנושא: "באתי ללא ידע למשרד, אבל אחרי שנה יש לי כבר ידע. הגעתי למסקנה שצריך להזמין משאבים ציבוריים ולא פרטיים, ועכשיו במקום שאנשים אחרים יודו בטעות הם ממציאים טענות נגדי. יש ביטוחים מיותרים בשוק שגורמים לאנשים לשלם עבורם - עם ישראל צריך לשלם פחות, וזו מהפכה".