משרדי האוצר והבריאות הודיעו: הושג הסכם (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל)
משרדי האוצר והבריאות הודיעו: הושג הסכם|צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

תם המשבר במרכז הרפואי הדסה: בהודעה משותפת למשרדי האוצר והבריאות מהערב (ג'), נודע כי הצדדים הגיעו להסכמות עם נשות הדסה, נציגי הרופאים, האחיות, עובדי המנהל והמשק על מתווה מוסכם להבראת בית החולים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במסגרת ההסכם, בית החולים יוכרז כגוף נתמך. הסכמי השכר בבית החולים יפוקחו על ידי הממונה על השכר במשרד האוצר ויטופלו עיוותי השכר, תוך התמקדות במקבלי השכר הגבוה בבית החולים, בין היתר באמצעות: ביטול תוספות שכר כפולות; ביטול עודפי כוננויות; השוואת דמי ההבראה למקובל במגזר הציבורי וצמצום כוח אדם עודף.

ההסכם קובע גם כי תמונה וועדה מטעם המדינה, שתכלול את נציגי משרדי האוצר הבריאות, אשר תעקוב אחר יישום ההסכם וביצוע צעדים לתיקון הבעיות המבניות של בית החולים. כמו כן, כל החלטה, שיש לה השפעה על מערך השירותים הרפואיים, תדרוש את אישור משרד הבריאות, אשר יוכל לדרוש קבלת דיווחים שוטפים אודות פעילות בית החולים.

המדינה תקצה למרכז הרפואי למעלה ממיליארד שקלים

בעניין שירותי הרפואה הפרטיים, נקבע בהסכם כי חל איסור מוחלט לבצע שר"פ דרך המיון. כמו כן נקבע כי לא יתבצע שר"פ בשעות הבוקר למעט באישור מנכ"ל משרד הבריאות עקב סיבות רפואיות בלבד. בנוסף, יוכפל חלקו של בית החולים ל- 30% נטו מהכנסות השר"פ.

כמו כן, כהונת היו"ר והמנכ"ל תוגבל לשתי קדנציות של ארבע שנים, כאשר לכהונה שנייה יידרש אישור מטעם המדינה. בנוסף, מנכ"לי משרדי האוצר והבריאות יהיו רשאים ליזום דיון בדירקטוריון, במקרה של חריגה מתכנית ההבראה, או בשל צורך להפסיק את כהונת מנכ"ל בית החולים, טרם סיומה.

מחאת עובדי הדסה. ארכיון (צילום: פלאש 90, הדסה פרוש)
מחאת עובדי הדסה. ארכיון|צילום: פלאש 90, הדסה פרוש



עוד נקבע כי הרכב הדירקטוריון ישונה, כך ששבעה מתוך תשעה חברי דירקטוריון, לרבות היו"ר, יהיו ישראלים, כאשר ארבעה יהיו נציגי הציבור וימונו על ידי וועדה ציבורית. ההסכם אף קובע כי פגישות דירקטוריון יתקיימו אחת לחודש בישראל, וכי לדירקטוריון תהיינה סמכויות ממשיות יותר מהעבר, כך שכל ההחלטות המשמעותיות של בית החולים יחויבו באישורו.

משך הסדר ההבראה הוא לתקופה של 7 שנים עד לשנת 2020, במסגרתו המדינה התחייבה להעביר להדסה למעלה ממיליארד שקלים. בנוסף, מבטיח ההסכם כי היקף ההכשרה בבתי הספר ובמקצועות הבריאות יישאר על כנו.

בירכה על ההסכם. גרמן (צילום: חדשות 2)
בירכה על ההסכם. גרמן|צילום: חדשות 2

שרת הבריאות, יעל גרמן, אמרה בתגובה להשגת ההסכם: "אני מברכת על ההסדר. כל הצדדים התגייסו, שילבו ידיים והתפשרו, וללא ספק זהו ההסכם המיטבי שיכולנו לשאוף אליו. עכשיו מגיעה 'שעת האמת' וצריך יהיה לדאוג שתוכנית ההבראה תמומש, כדי שלא נקלע למשבר דומה בעתיד.".

מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, התייחסה אף היא למתווה ההסדר שהושג וציינה: ״לצד סיום מהיר של המשבר, חשוב היה לנו לטפל בנושא מהשורש, תוך קביעת המנגנונים שיבטיחו את המשך פעילותו התקינה של בית החולים לאורך זמן לטובת המטופלים״.