תכירו את אורי בן החודש, בן ליוני וסיוון טאיטו, אחד התינוקות הראשונים בישראל, ולמעשה בעולם כולו, שנולד באמצעות מכשיר חדשני שנקרא אמבריוסקופ. המכשיר נחשב ללהיט במחלקות להפריה חוץ גופית בבתי החולים המתקדמים בעולם. אז למה זה להיט?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המכשיר החדש שמחירו חצי מיליון שקלים עוקב באמצעות מצלמת וידיאו משוכללת אחר העוברים שנוצרים במעבדה, בממוצע 8 או 9 עוברים, ומאפשר לרופאים לבחור את המוצלחים ביותר בעלי הסיכוי הגבוה ביותר להתפתח להריון מוצלח.

"הין לנו 9 עוברים, והיינו צריכים לבחור את אותם עוברים להם יש סיכוי הכי גבוה להגיע להריון", סיפרה ד"ר דלית בן יוסף, מנהלת מרפאת IVF בבית החולים איכילוב. "העוברים הוחדרו לרחם של סיוון טאיטו, ואחד מהם הוא זה שנקלט".

אז למה לבחור דווקא בעובר מסוים? "הוא התפתח הכי טוב והכי מהר. בעיניים המקצועיות שלנו, ידענו לתת לעובר את הסיכויים הכי גבוהים", הוסיפה בן יוסף.

עם התינוק החדש (צילום: חדשות 2)
עם התינוק החדש|צילום: חדשות 2

"אין משהו מתסכל מהניסיונות להיכנס להריון"

במשך 4 שנים ניסו סיוון ויוני להיכנס להריון ונכשלו, אך מרגע שהאמבריוסקופ נכנס לתמונה, זה לקח חודשיים בלבד. "אין משהו יותר מתסכל מהניסיונות להיכנס להריון. כל פעם מתאכזבים מחדש. זה כמו גלגל - עוד חודש ועוד חודש", תיארה סיוון טאיטו שעברה את הטיפול.

כיום, היתרון העיקרי של האמבריוסקופ הוא קיצור משמעותי של תהליך ההפריה החוץ גופית, אבל הרופאים מאמינים שבעתיד יהיו יתרונות נוספים.

פרופסור עמי עמית, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית החולים איכילוב, סיפר על יתרונות המכשיר ואמר כי "כמובן שעתידית זה לא רק מגדיל את סיכוי ההיריון, זה גם יגדיל את הסיכוי לקבל עובר בריא".

לא רק באיכילוב רכשו את המכשיר, אלא גם בבתי החולים בילינסון וקפלן רכשו את מכשירי האמבריוסקופ, ולכן מדובר בבשורה גדולה עבור זוגות שמתקשים להיכנס להריון.