אחד הפרקים הכי מביכים בהתבגרות של ילדיכם, הוא הרגע שבו צריך לזנוח את תיאורית מוצאו של התינוק מהחסידה ולשוחח עם הנער או הנערה המתבגרים על יחסי מין. אך מסתבר שהשקעה בחינוך מיני משמעותית מאוד להתפתחות של ילדיכם ועשויה למנוע מקרים של מחלות מין, הריונות לא רצויים, או אף גרוע מזה: התעללות מינית.
מחקר חדש שמתפרסם בארצות הברית מגלה ש-70 אחוזים מבני הנוער לא שוחחו עם הוריהם על השימוש באמצעי מניעה לפני שקיימו יחסי מין בפעם הראשונה. לעומת זאת, רק 50 אחוזים מההורים הנשאלים טענו שלא שוחחו עם ילדיהם.
אמנם היום מייחסים משקל גדול למידע שבני הנוער שואבים מהטלוויזיה ומהאינטרנט, אך מסתבר שעדיין, למרות במידע הרב שמצוי בידי בני הנוער, עדיין ישנם מקרים רבים של הריון בקרב נערות בארצות הברית.
פרופ' מארק שוסטר מבית החולים לילדים בבוסטון ערך את המחקר בקרב 141 משפחות שנרשמו לתכנית הדרכה בלוס אנג'לס. 312 מתבגרים בני 13-17 ענו על השאלות שעסקו בנושאים הקשורים למין ומיניות.
בישראל: כ-7,000 מקרים של הריון מתחת לגיל 19 בשנה
באופן לא מפתיע נמצא קשר ישיר הפתיחות בין ההורים לילדיהם לבין הנטייה של בני הנוער להימנע מהתנהגות מינית מסוכנת, אשר כוללת קיום יחסים ללא אמצעי מניעה וגם היכולת לזהות הטרדה מינית ולהגיב אליה.
עוד עולה מהסקר שבנים נטו לדבר יותר בפתיחות עם הוריהם על נושאים מיניים, אולם המגמה מתהפכת כאשר מתבגרים ונמצא שאמהות נוטות לשוחח עם ילדיהם יותר מאשר אבות. באופן כללי, החוקרים ממליצים לא לערוך שיחה אחת מקיפה אלא ליצור אווירת פתיחות שתאפשר דיון מתפתח במשך כל תקופת ההתבגרות.
לפי נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה קרוב ל-4,000 נשים מסך היולדות בישראל בשנת 2007 היו מתחת לגיל 19. למקרים האלו מצטרפים כ-3,000 מקרים של הפסקות הריון ולידת עוברים מתים בקרב אותה קבוצת גיל.
מדובר בארבעה אחוזים מסך ההריונות שתועדו באותה שנה, אולם החלוקה בין הדתות מצביעה על רוב גדול של נשים מוסלמיות לעומת מיעוט נשים נוצריות שיולדות בטווח הגילאים הזה.