שנים של ועדות, דיונים, דיווחים בתקשורת, ונדמה ששום דבר לא עוזר. התורים לניתוחים בבתי החולים הציבוריים בישראל נותרים ארוכים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אם תזדקקו חלילה לניתוח להוצאת שקדים לילד בן 4, תידרשו לחכות בין שנה לשנתיים בבית החולים סורוקה באר שבע, בין שנה לשנה וחצי בבית החולים פוריה בטבריה ויותר משנה בבית החולים שיבא תל השומר.
"התקופה הזאת לא סבירה בעליל ומשרד הבריאות צריך לעשות הכל כדי לתקן את זה", אמר לחדשות 2 עו"ד יואל ליפשיץ, לשעבר סמנכ"ל משרד הבריאות.
"אנשים יפנו אוטומטית לרפואה השחורה"
גם אם הניתוח יוגדר כדחוף, אתם עלולים להמתין יותר מעשרה חודשים עם ילד חולה. וכשאלו התורים, הורים רבים יעדיפו ניתוחים בבתי חולים פרטיים באמצעות ביטוח משלים. אלמלא האפשרות הזאת, התורים בבתי החולים הציבוריים עלולים להיות אפילו ארוכים יותר.
"אם יאסרו את הניתוחים האלו במערכת הפרטית ללא פתרון במערכת הציבורית, מה שיקרה זה שאנשים יפנו אוטומטית לרפואה השחורה", התריע עו"ד ליפשיץ.
הרפואה בישראל היא אחת הטובות בעולם בכל בתי החולים, אבל הדרך להגיע אליה היא ארוכה מדי כבר יותר מדי שנים.
מבית החולים סורוקה נמסר בתגובה: "זמן ההמתנה לניתוח משקף את המשאבים העומדים לרשותנו כבית חולים יחיד באזור. במקרים דחופים זמן ההמתנה נקבע בהתאם. לצערנו, המדינה אינה מעמידה לרשות בית החולים תקציבים נוספים לקיצור תורים".
מבית החולים פוריה נמסר בתגובה: "אכן זמני ההמתנה לניתוחים מסוימים ארוכים מאוד. אנו פועלים לקיצור זמני ההמתנה. למרכז הרפואי מתוכננת תוספת של שלושה חדרי ניתוח חדשים, אשר יאפשרו להגביר משמעותית את הפעילות הניתוחית ולקצר את טווח ההמתנה".