מתפטרים בהמוניהם (צילום: חדשות 2)
הפגנת סטודנטים לרפואה מחוץ לביה"ח איכילו|צילום: חדשות 2

בעקבות איומי משרד הבריאות לפטר לאלתר את הרופאים המומחים שהגישו מכתבי התפטרות, מאיימים הרופאים הבכירים להשבית את כל מערכת הבריאות אם יוחלט לממש את הצעד. בית החולים רמב"ם כבר הושבת הבוקר למשך כשעה, ובמסיבת עיתונאים של נציגי הרופאים בבית החולים תל השומר, שאותה העברנו בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט, גינה ד"ר אור את סגן שר הבריאות ואמר כי הוא "סובל מהזיות".

"הסיבה שאנחנו פה היא כי כולנו אוהבים את מה שאנחנו עושים וזה לטפל באנשים, אחרת לא היינו מוכנים להתנדב כל אותן השנים תמורת המשכורת המגוחכת שאנחנו מקבלים", אמר ד"ר ג'קי אור, מנהל הרפואה הדחופה בבית החולים תל השומר, וגינה את התנהגות האוצר שכינתה את הרופאים "בריונים", והציגה תלושי שכר חריגים כתלושים סטנדרטים של רופא.

"אתמול קרה דבר במדינת ישראל. סגן שר הבריאות החליט לקחת 10 אנשים ברמב"ם שהודיעו על כוונתם להתפטר תוך חודש רק אם בג"ץ ידחה את בקשות המתמחים, והחליט לתלות אותם בכיכר העיר", אמר ד"ר אור. "הוא הודיע למנהל בית החולים שלו לפטר את אותם רופאים לאלתר מהעבודה, אלא שמנהל בית החולים שלו, שהוא גם רופא, החליט לא לקבל את החלטת סגן השר, וכרגע מנהל בית החולים הזה מאוים שהוא יפוטר".

"כרגע אנחנו במצב של סטטוס קוו שבו אף אחד עדיין לא מפוטר, אבל התחושה היא ברורה", הבהיר ד"ר אור והצהיר: "אם יגעו בשערו של אחד הרופאים עקב המאבק במסגרת החוק, אנחנו נעשה דבר שלא עשינו אף פעם, נרים את הדגל האדום-שחור שלנו, נוכיח שיש לנו כוח עצום שאף פעם לא ניצלנו אותו, ונזכיר לכולם שמי שגרם לזה הוא שר האוצר וסגן שר הבריאות, שלדעתי - ואני מכיר אותו אישית, סובל מהזיות, אחרת איני יכול להסביר את החלטתו לייבא רופאים למדינת ישראל".

"בכך הוא מוריד את רף הדרישה לרופא במדינת ישראל, וכך יווצר מצב שבו הרופאים יעברו למערכת הפרטית ורופאים פיליפינים יפעילו את מערכת הבריאות הציבורית", אמר ד"ר אור. "אם מישהו יעז לגעת באחד הרופאים האלה אנחנו נאלץ להוציא את האזיקים ששמנו על עצמנו, כי מי שפוגע בחולים במדינה הזאת הם לא אנחנו אלא ראש הממשלה, שר האוצר וסגן שר הבריאות. הם אלו שהביאו לכך שיש פה את המספר הקטן של מיטות לאזרח".

המשבר על סף פיצוץ: הנהלת רמב"ם סירבה לפטר רופאים

למעלה מ-100 מומחים התפטרו (צילום: חדשות 2)
למעלה מ-100 מומחים התפטרו|צילום: חדשות 2

הבוקר הגיע המשבר במערכת הבריאות לשיא חדש: אחרי שמשרד הבריאות הודיע על כוונתו לפטר לאלתר יותר ממאה רופאים מומחים, ואף שלח רשימה שמית עם שמות הרופאים שיפוטרו, הודיעה הנהלת בית החולים רמב"ם בחיפה כי היא מסרבת לקיים את הוראות מנכ"ל משרד הבריאות.

לאחר התכנסות שקיימו הבוקר נציגי הרופאים הוחלט להשבית את בית החולים עד השעה 10:00 בבוקר. בהמשך היום יפעל בית החולים באופן חלקי, ויינתנו רק טיפולים דחופים. עקב כך צפויים שיבושים בתפקוד בית החולים ובשירות למטופלים.

הנהלת בית החולים רמב"ם פירסמה הודעה מיוחדת בזו הלשון: "משרד הבריאות העביר הבוקר להנהלת בית החולים רמב"ם רשימה של 10 מנהלי מחלקות יחידות ורופאים בכירים, שיש לקבל את התפטרותם לאלתר. מדובר ברופאים העובדים ברמב"ם שנים רבות ומרכזים תחומים חיוניים לטיפול בחולים. קבלת ההתפטרות של רופאים אלו באופן מיידי, תהווה פגיעה קשה בחולים. הנהלת רמב"ם מתוך ראייתה את טובת החולים איננה יכולה לבצע את הנחית משרד הבריאות".

"אתמול בחצות בא אלינו פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות, כדי לדבר עם המומחים והמתמחים שהתפטרו", סיפר הבוקר פרופ' יהודה אולמן, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים בריאיון לחדשות 2 באינטרנט. "הוא ביקש מאיתנו לדחות את מכתבי ההתפטרות עד לדיון בבג"ץ, אבל השבנו לו שהמכתבים אמורים להתממש רק בתוך 30 יום, זאת מתוך כוונתנו לשמור על החולים שלו".

_OBJ

לדברי פרופ' אולמן, מנכ"ל משרד הבריאות ביקש לקבל את שמות הרופאים שהגישו את מכתבי ההתפטרות כדי להודיע לחלקם שעבודתם תופסק לאלתר, מבלי להמתין לתום 30 הימים. "הוא אמר שיש לו 'הוראה מגבוה' לפטר 10 מתוך 30 השמות שהתקבלו אצלו", חשף פרופ' אולמן. "וביקש מהנהלת בית החולים למסור שמות אבל ההנהלה סירבה, והבוקר קיבלנו הודעה על כך ש-10 השמות הגיעו לבית החולים".

לדברי הרופא, מנהל בית החולים שיגר הבוקר הודעה לעובדי בית החולים שבה נכתב: "קיבלנו 10 שמות של רופאים מהבכירים ביותר בבית החולים המאיישים עמדות מפתח, אבל הנהלת בית החולים לא תקיים את הנחיית משרד הבריאות ולא תמסור מכתבי פיטורין".

"מדובר ברופאים שבלעדיהם בית החולים לא יוכל לתפקד", דברי ד"ר אולמן. "מדובר בעליית מדרגה ביחס שמדינת ישראל חשה כלפי רופאיה".

הרופאים המומחים: נסגור את בתי החולים

_OBJ

אמש הודיע משרד הבריאות כי ינקוט צעדים משפטיים נגד 111 הרופאים המומחים, חלקם מנהלי מחלקות, שהגישו את מכתבי ההתפטרות כאות הזדהות עם מאבק הרופאים המתמחים.

ייתכן והרופאים אף יפוטרו מתפקידיהם עוד לפני שההתפטרות תיכנס לתוקף, בעוד חודש. ועד הרופאים המומחים הודיע אמש כי ברגע שיתקבלו מכתבי פיטורים ממשרד הבריאות או מבתי החולים, בתי החולים ייסגרו - ויבוצעו ניתוחים דחופים בלבד.

בעקבות התפטרותם של 350 רופאים מתמחים, מורגשת מצוקה בחלק מבתי החולים, בראשם איכילוב, רמב"ם ומאיר, וההערכה שגם היום יהיו שיבושים בבתי החולים הללו, כיוון שיתבצעו בהם רק טיפולים דחופים ומצילי חיים.

במשרד הבריאות אמרו אמש בעקבות התפטרות המומחים כי "הנהלת משרד הבריאות רואה בחומרה הטלת הכובד הנוסף של הרופאים הבכירים על המצוקה שקיימת כבר כעת. התפטרות המתמחים מהווה משבר גדול גם כך והבכירים נדרשים בעת הזו לייצב את המערכת שכה יקרה לכולנו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק