אזור שלם בארץ נמצא כבר למעלה מחודשיים תחת מתקפה. כמעט מדי יום מאותר באזור העמקים בעל חיים נגוע בכלבת, והתושבים חוששים לצאת מהבתים. בזמן שגורמי הרפואה והווטרינריה קורסים תחת העומס, ממשיכים גורמים אחרים באזור להחריף את הבעיה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מאז שהכלבת התפרצה באמצע חודש אוקטובר, אותרו כבר 40 בעלי חיים בין בית שאן ליקנעם שנדבקו במחלה הקטלנית. למרות המאמצים של הרשויות להתמודד עם המצב, הנגיף ממשיך להתפשט. "על כל מקרה כלבת יש עשרות או מאות אנשים שצריכים חיסון", מסבירה ד"ר בביאנה חזן, מנהלת יחידת זיהום במרכז הרפואי "העמק".
גם עכשיו, בשיא התפרצות הכלבת, ניתן למצוא במרכז הגלבוע תחנות בהן מושלכים פגרים של צאן ובקר ללא גידור וללא פיקוח. והריח המזעזע שעולה מהן מזמין מרחוק את כל התנים וחיות הבר שאוכלים ומתרבים.
מצלמה נסתרת שהצבנו מגלה כיצד ממשיכים גם בימים אלו גורמים שונים, כולל אנשי רשות הטבע והגנים, להשליך את הפגרים בשטח הפתוח. כמה שעות לאחר מכן, בלילה, כבר מגיעים התנים ואוכלים. פעולות כאלו הן בדיוק הסיבה שהכלבת רק מתרחבת ולא נבלמת.
ד"ר שי רודריג, וטרינר המועצה האזורית גלבוע: "אני לא חושב שברמה הלאומית מבינים את גודל העניין. ברמה המקומית נמתחים עד קצה גבול היכולת, רצים אחרי כל אירוע ומנסים לדאוג לתושבים חד וחלק. צריך לדאוג שאוכלוסיית התנים תבוקר".
עובד נור, ראש המועצה האזורית הגלבוע: "אנחנו טוענים שאפשר להקדים תרופה למכה, לא לחכות לאירוע כדי לטפל. משרד החקלאות לא עושה את זה, יש לו משאבים והוא לא החליט איך לעשות את זה".
כל עוד אין התגייסות כוללת של משרד החקלאות, השירותים הווטרינרים וכל המועצות, אזורים שלמים בארץ נשארים תחת סכנה מידית. מי שבא במגע עם בעל חיים נגוע ולא מחוסן מיד, נמצא בסכנת חיים.
ברשות הטבע והגנים אומרים בתגובה: "בעיית הסניטציה דורשת טיפול עומק על ידי משרדי הממשלה והרשויות על מנת לטפל בבעיית הכלבת".