עוד שנה עומדת לחלוף, ושוב זוכה השנה היוצאת בתואר המפוקפק 'השנה החמה בהיסטוריה': כך הגדירו היום (שני) בארגון המטאורולוגי העולמי את שנת 2016 - שמצטרפת לשתי קודמותיה ולמעשה יוצרת רצף של 3 שנים בהן נשבר שיא בהתחממות הגלובלית. באו"ם אף מצביעים על נתון נוסף שמשקף את המגמה המדאיגה, לפיו 16 מתוך 17 השנים ששברו את שיאי החום - נמדדו כולן במאה ה-21.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אנשי הארגון הצביעו על כך שהטמפרטורה גבוהה ב-1.2 מעלות מעל לרמה הקדם-תעשייתית - וכי מדובר בטמרפטורה קרובה למד המסוכן עליו הצביעו מדענים בשנה האחרונה - טמפרטורה גבוהה ב-1.5 מעלות מעל לרמה זו.
עוד הסבירו בארגון העולמי כי הטמפרטורות ההולכות ונוסקות מדי שנה בעולם מביאות לכך שתנאי מזג האוויר הקיצוניים ברחבי העולם - גלי חום והצפות - מתרחשים בתכיפות גדולה יותר ובעוצמה גבוהה יותר. תופעת "אל ניניו" אמנם הובילה לכך שהטמרפטורות אף עלו עוד יותר, אלא שהגורם המרכזי להתחממות הגלובלית נותר פליטת גזי החממה - והמזהם האנושי.
הטמפרטורה הגבוהה ביותר שנמדדה השנה על פני כדור הארץ הייתה בכווית, שם נסקה הטמפרטורה ל-54 מעלות בחודש יולי האחרון. בפאלודי שבמערב הודו נמדדו 51 מעלות בחודש מאי האחרון - ובחלקים של הקוטב הצפוני חלה התחממות קיצונית של 6 עד 7 מעלות מעל לממוצע. התחזית ל-2017 היא של שנה חמה נוספת - אולם לא של שנה שוברת שיאי חום.