רגל של תינוקת באינקובטור (צילום: רויטרס, חדשות)
אילוסטרציה|צילום: רויטרס, חדשות

הצוות הרפואי בבית החולים איכילוב מנע זיהום בפגייה, לאחר שהתברר כי שני תינוקות ששהו בה נדבקו בחיידק ה-CRE משני תינוקות אחרים שאושפזו לצדם. מבית החולים נמסר כי הצוות האפידמיולוגי פעל בשיתוף עם היחיה הארצית למניעת זיהומים במשרד הבריאות בכדי לבודד את התינוקות החולים ולמנוע את הזיהום.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

יולדת לתאומים שאשפזו בפגייה, אובחנה ביום שבת כנשאית של החיידק. בשלב האבחנה של היולדת, התגלה כי גם התאומים שילדה וגם שני תינוקות נוספים שאושפזו בקרבתם, הינם נשאים של החיידק.

החיידק CRE, נחשב לאלים במיוחד, זאת משום שהוא עמיד לרוב סוגי האנטיביוטיקה הקיימים. החיידק נפוץ בעיקר בבתי חולים ועלול לגרום לזיהום בדמם של הנשאים.

בעקבות המקרה, הצוות הרפואי והסיעודי של הפגייה, בשיתוף צוות האפידמיולוגיה של בית החולים והיחידה הארצית למניעת זיהומים של משרד הבריאות נקט בסדרת פעולות מקצועיות לטיפול בתינוקות. במסגרת הפעולות בוצע בידוד של התינוקות ויושמו התנאים הדרושים למתן טיפול רפואי לשאר למאושפזים בפגייה.

בשל כך, מבית החולים איכילוב נמסר כי במהלך היום (רביעי) בוצעה סקירה נוספת בפגיית בית החולים, שבמהלכה נמצא כי אין אף הדבקה נוספת של תינוקות אחרים שמטופלים בפגיה. כמו כן, הצוותים הרפואיים וידאו שאף אחד מהפגים שהתגלו כנשאים, אינו פיתח את המחלה בדמות זיהום בדם. פגיית בית החולים ממשיכה בפעילות מקצועית סדירה כמקובל.

פרופ' דרור מנדל, מנהל מחלקת הפגים בבית החולים איכילוב בתל אביב הסביר כי "בעקבות העובדה שהתגלתה אצל אחת האימהות שילדו אצלנו זוג תאומים, התגלה החיידק. התחלנו מיד בחקירה".

"החיידק הזה מידבק ועמיד", הוסיף פרופ' מנדל. "גילינו ששני התאומים נשאים של החיידק. שני ילדים שהיו בקרבתם נושאים את החיידק גם כן. ארבעת הפגים לא חולים במחלה. בעקבות זאת, המשכנו לעשות סקירה נוספת וראינו שאף חיידק לא הגיע לפגים נוספים. זאת אומרת, אותם ארבעה, בעקבות הפעולות שעשינו, אף פג נוסף לא נדבק. למעשה, אנחנו מקווים שעצרנו את התפשטות החיידק. נכון להיום, אף פג נוסף לא זוהה כנשא של החיידק".