מחקר חדש שמפרסם השבוע המרכז הזאולוגי בלונדון, חושף ירידה דרמטית במספר הצ'יטות החיות ברחבי העולם וטען כי החיה המהירה בעולם - עומדת בפני הכחדה. על פי נתוני הדוח, חיים כיום בטבע רק 7,100 פריטים, ומספרם ממשיך לצנוח.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי המחקר, יותר ממחצית מהאוכלוסייה חיה כיום בקבוצה אחת בדרום אפריקה, כשהאוכלוסייה שחיה בעבר באסיה כמעט ונמחקה - עם 50 פריטים שנותרו בטבע בלבד. אזורי המחייה הצ'יטות מתפרסים אל מחוץ לשמורות הטבע, והכך מעמידות אותם לא פעם אל מול בני האדם.
כל למשל בזימבבואה, צנחה אוכלוסיית הצ'יטות מ-1,200 ל-700 בלבד ב-16 שנה. "בגלל אופיו החמקני של חתול זה, המעקב אחריו היה קשה ולכן איש לא שם לב להיעלמותו", אמרה ד"ר שרה דורנט, מחברת המחקר.
סיבה נוספת להיכחדות של זן זה, הוא הביקוש הגדול למכירת גורים, בעיקר במדינות המפרץ, שם מחיר גור צ'יטה יכול להגיע ל-10,000 דולר בשוק השחור. בעשור האחרון נמכרו יותר מ-1,200 גורים, 85% מהם לא שרדו את המסע.
"מה שעולה מהמחקר הזה הוא שהגדרת שמורות טבע בלבד זה לא מספיק", הסביר מחבר נוסף של המחקר. "עלינו לחשוב בגדול". כעת קוראים המחברים לארגון הבינלאומי לשימור הטבע להוסיף את הצ'יטות ל"רשימה האדומה", מחיות במצב פגיע - לחיות בסכנת הכחדה.