סערת דוח הבשר המעובד של ארגון הבריאות העולמי: במשרד החינוך לא ממתינים עד שהעשן יתפזר והתמונה תתבהר וכבר בימים הקרובים צפויים במשרד לפרסם חוזר מנכ"ל בכל הקשור לתזונה במוסדות החינוך. על הכוונת: שירותי הגשה ומכירה של מזון מעובד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לחדשות 2 נודע כי אחת ההנחיות בחוזר המנכ"ל תאסור על הגשה או מכירה של מזון מעובד בקיוסקים ומפעלי ההזנה. האכיפה, כך מתברר, תיעשה על ידי הפעלת סנקציות כלכליות למי שימכור או יגיש מזון שכזה.
בסוף השבוע הדגישו בארגון הבריאות העולמי כי הדוח הדרמטי שקשר בין צריכת בשר מעובד לסרטן לא נועד לקרוא לאנשים להפסיק לאכול בשר. ההודעה פורסמה בעקבות דיווחים על ירידה בהיקף קניית הבשר במספר מדינות בעולם, ויצרני בשר תקפו את הדוח וטענו כי מדובר ב"עיוות מידע מגוחך".
על פי נתוני האו"ם, כ-34 אלף מקרי מוות ממחלת הסרטן בשנה ברחבי העולם נובעים מתזונה מוגברת של בשר מעובד. אנשי ארגון הבריאות העולמי הסבירו כי מדובר בנתון נמוך בהשוואה למיליון מקרי המוות מסרטן הקשור לעישון טבק, 600 אלף מקרים הקשורים לאלכוהול ויותר מ-200 אלף מקרי מוות מסרטן הקשור לזיהום אוויר בכל שנה. "המחקר לא קבע מהי מכסת הבשר המותרת", הדגישו בארגון.
ההבהרה לא מהווה נסיגה מהממצאים: על פי הארגון,"מדובר בממצאים שמוכיחים כי ההמלצות שפרסם האו"ם לפני עשור נכונות - בני אדם צריכים למתן את צריכת הבשר המשומר כדי להפחית את הסיכון. לא אמרנו לאנשים להפסיק לצרוך בשר מעובד". על פי הדוח, הפחתת הצריכה של מוצרים אלו יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן.