זה כבר הפך כמעט לנוהל: מדי חודש אנו שומעים על אושייה חדשה שהשילה מעצמה עשרות קילוגרמים. האחרון שעשה את זה ובגדול הוא יהודה פוליקר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ל"ידיעות אחרונות" הוא סיפר שאת 40 הקילוגרמים שהצליח להוריד, הוא הוריד בלי ניתוחים. ואיך עשה את זה? "בעיקר הימנעות ממטוגנים וממתוקים, צמצום פחמימות, אכילת ירקות ושינוי כמויות", הוא אמר. "יותר ארוחות, אך במנות קטנות."
פוליקר אמנם עשה זאת ללא ניתוח, אך בשנה האחרונה רבים כן בחרו בדרך הכירורגית. דביר בנדק, איציק כהן ושי פירון הם רק חלק מכ-10 אלף בני אדם שעברו ניתוח בריאטרי - ניתוח לקיצור קיבה.
קהל היעד של הניתוחים הללו הוא לרוב אנשים המשתייכים לקבוצת סיכון ובעלי מדד BMI (היחס בין המשקל לגובה) החורג מגבולות התקין. אותם אנשים זכאים לעבור את הניתוח ללא עלות באחד מבתי החולים הציבוריים בארץ, זאת במסגרת סל הבריאות.
אם יבחרו בכל זאת להפקיד את גופם בידיהם של רופאים במרכז פרטי ובאופן דיסקרטי, ייאלצו להיפרד מסכום של בין 1,500-15,000 שקלים, זאת בהתאם לסוג הניתוח ובכפוף לתנאי הביטוח הרפואי של המטופל.
ד״ר אילנה מלר, מומחית לכירורגיה בריאטרית מבית החולים בילינסון מספרת כי ״הרבה מטופלים שלנו שעומדים בקריטריונים וזכאים לעבור את הניתוח הזה לא מכירים את האופציה, והם מגלים אותה לראשונה דרך החשיפה למפורסם שעבר את הניתוח״.
מי שמעוניין לחסוך מעצמו את ההרדמה ואת החתכים, יוכל לנסות ולעשות זאת באמצעות אחת משיטת הדיאטה המצויות היום בשוק. מחירה של תכנית הרזייה כזו נע בסביבות ה-2,400 שקלים בשנה, והיא כוללת מפגשים ומעקב של מדריכים מקצועיים. הבעיה היא שלא פעם מטופלים שבים ומעלים חזרה את המשקל הקודם, וגם זה במקרה הטוב.