לידות נחשבות לאחד ממוקדי הרווח של בתי החולים ולכן הם משקיעים יותר במחלקות היולדות כדי שכמה שיותר נשים יגיעו אליהן. באיכילוב עולים עכשיו שלב - ומשיקים היום (ראשון) מחלקה מפוארת שבה כל חדרי האשפוז הם חדרים פרטיים - יולדת אחת בכל חדר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מדובר במחלקה ראשונה מסוגה בישראל - כל חדרי האשפוז כאן הם פרטיים. מהיום, יולדת באיכילוב שההיריון שלה הוא לא בסיכון - תגיע לכאן. פרופסור יריב יוגב, מנהל בית החולים "ליס" ליולדות ונשים, תיאר את הכוונה מאחורי המחלקה החדשה: "זה השטח הציבורי, שהוא שטח מפנק, אוהב, חם, מאפשר ליולדות להיות עם בני המשפחה שלהם בצורה מאוד מאוד מסודרת".
מחלקת האשפוז החדשה כוללת מתחמי הנקה מפוארים עם כיסאות נדנדה ליולדות, חללי אירוח מעוצבים, ובכלל - תנאי אשפוז שמזכירים את המלוניות המפוארות ליולדות שיש בחלק מבתי החולים, אלא שכאן - זה בחינם.
"כל המסגרת כולה עלתה כ-90 מיליון שקל", הסביר פרופסור רוני גמזו. "כמו תמיד בפרויקטים גדולים כאלה, מחצית מהמימון הוא תרומה". תרומות הענק האלה הגיעו ממשפחת שטינמץ ומשפחת גראס. רוב בתי החולים בפריפריה יכולים רק לחלום על תרומות כאלה, שבלעדיהן - קשה מאוד לשפר תשתיות בבית חולים ציבורי בישראל.
בית החולים איכילוב הופך למעשה לבית החולים הראשון בישראל שבו רוב מיטות האשפוז לנשים יולדות - 55 מיטות מתוך 91 - הן בחדרים פרטיים, מותרות שבמרבית בתי החולים בארץ אין. בבתי החולים שערי צדק, מאיר, ברזילי, בני ציון וכרמל - אין בכלל חדרי אשפוז פרטיים.
ומה מספרי החדרים הפרטיים בבתי החולים האחרים? באסף הרופא ובהלל יפה יש 3 חדרים, בוולפסון 4, ברמב"ם ובסורוקה 6, בקפלן, בנהריה ובפוריה - 8, באסותא באשדוד 10 ובבילינסון 11 חדרים.
השאלה המתבקשת העולה היא מדוע להשקיע במחלקת יולדות, ולא במחלקות הפנימיות העמוסות בחולים שמאושפזים במסדרונות. התשובה היא: כסף. על יום אשפוז בפנימית, בית החולים מקבל כ-2,000 שקל, ולעומת זאת על כל יולדת - יותר מ-13 אלף שקלים. אז בתי החולים נלחמים ביניהם על היולדות, וזאת הדרך.