רעידת אדמה בעוצמה של 3.2 דרגות הרעידה היום (חמישי) את צפון הארץ - זאת לאחר שסדרת רעידות חזקות יותר הורגשה בישראל ביממה האחרונה: במהלך הלילה הורגשו שתי רעידות בעוצמה של 3.2 דרגות גם הן, ובליל רביעי הוגשה רעידה בעוצמה של 4.5 דרגות. בכל המקרים לא דווח על נזקים לרכוש או נפגעים כתוצאה מהרעש.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
רעידות האדמה כולן הגיעו מאותו מוקד - כתשעה קילומטרים צפון-מזרחית מטבריה. ד"ר רן נוף חוקר במכון הגיאולוגי הסביר שלא ניתן לקבוע בשלב הזה האם צפויות רעידות אדמה נוספות. "ברגע שמתרחשת רעידת אדמה אחריה יש רעידות בעוצמה נמוכה יותר", הסביר החוקר. "לעיתים, כמו הלילה, יש מצבים בהם הרעידות מתגברות".
ד"ר נוף חזר והזהיר מפני המיקום המסוכן של ישראל בכל הקשור לרגישות לרעידות אדמה. "אנחנו יודעים שהאזור הזה - כל בקע ים המלח השבר הסורי אפריקאי - מיועד לרעידות אדמה", הסביר. "האזור הזה פעיל, אנחנו נמצאים על גבול של לוחות טקטוניים - זה לא מפתיע".
בפיקוד העורף ריעננו אתמול את ההנחיות לתושבים כיצד יש להתנהג בזמן רעידת אדמה. בפיקוד הסבירו כי בעת רעידת אדמה שטח פתוח הוא הכי בטוח, אחרת סדר העדיפויות הוא, במידת האפשר, לצאת ממבנה במהירות לשטח פתוח. במידה ולא ניתן לצאת מהמבנה יש להיכנס לממ"ד ולהשאיר את דלת החדר פתוחה. במידה ואין ממ"ד יש לצאת אל חדר המדרגות ולנסות להגיע ליציאה מהבניין. במידה ואין אפשרות לפעול כך, יש לתפוס מחסה תחת רהיט כבד או לשבת על הרצפה צמוד לקיר הפנימי.
המהנדס הבכיר תמיר לוי מתריע כי "מספר רב מהבתים המשותפים בישראל יפגעו ברעידת אדמה גדולה, ללא קשר מתי נבנו". לדבריו, "איני בטוח כמה ניתן לסמוך על בניינים שנבנו לאחר כניסת התקן לתוקפו, שכן תכניות אלו לא נבדקו מקצועית מסיבות אובייקטיביות והסתפקו אך ורק בתצהיר עליו חתם המתכנן".
"בישראל ישנם בניינים רבים שאינם בנויים לפי תקן 413. מרביתם נבנו לפני שנת 1980 או שנבנו לפי תקנים מיושנים", המשיך לוי, המשמש המהנדס הראשי של האגודה לתרבות הדיור. "על מנת לעודד את התאמת מבנים אלו לסיכונים של רעידות האדמה נוצרה תכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה".