ביה
קיבל לאחרונה תרומה נדירה בהיקפיה. בית הח|צילום: ד"ר אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיוויקי, חדשות

בפריפריה מקבלים פחות: בתי החולים בארץ נוהגים לקבל תרומות גדולות מאנשי עסקים. התרומות מיועדות לבניית אגפים חדשים, שבדרך כלל שמות התורמים מצוינים בהם - אלא שבדיקה מיוחדת מראה שמדובר בתרומות של מאות מיליונים שמגיעות בעיקר לבתי החולים הגדולים במרכז ולא לבתי החולים בפריפריה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

למה לא תורמים לבתי החולים בפריפריה? אנשים בתחום מסבירים שמשפחות שתורמות מכספן רוצות לראות את שמן בבתי החולים הגדולים והעשירים במרכז ולא בבתי החולים הקטנים יחסית בפריפריה. השערה נוספת היא שמשפחות תורמות לבתי חולים במרכז כי אליהם הם יפונו במידה וייזדקקו לטיפול רפואי ותרומה לאותם בתי חולים תניב טיפול רפואי טוב יותר בגלל אותן תרומות.

את קיפוחם של בתי החולים בפריפריה אפשר לראות בנתוני התרומות לבתי החולים בישראל: בתי החולים שקיבלו הכי הרבה כסף ממשפחה אחת הם בילינסון בפתח תקווה, שקיבל 200 מיליון שקלים ממשפחת דוידוף, ואיכילוב בתל אביב שקיבל 200 מיליון שקלים ממשפחת אריסון.

בתי החולים שקיבלו את התרומה הבודדת הגדולה ביותר הם הדסה בירושלים, שקיבל 180 מיליון שקלים ממשפחת דוידסון לטובת בניית מגדל האשפוז החדש בעין כרם, ואיכילוב שקיבל 160 מיליון שקלים מסמי עופר על בניין סמי עופר ועל בניית ספרייה.

"מתבייש שצריך עזרה מנדבנים"

נתון מעניין נוסף הוא התורמים עצמם. המשפחה שתרמה הכי הרבה היא משפחת עופר, שתרמה בסך הכול 290 מיליון שקלים, מתוכם 160 מיליון שקלים לאיכילוב, 100 מיליון שקלים לרמב"ם והתרומה הקטנה ביותר, 30 מיליון שקלים, הועברה לסורוקה שבבאר שבע.

לפי דיווח מהתקופה האחרונה בית החולים בילינסון קיבל תרומה עצומה של 80 מיליון שקלים ממשפחת דוידוף לשדרוג "מרכז דוידוף לחולי סרטן", אחד המרכזים הטובים בישראל. "מדובר בתרומה מאוד משמעותית, זה סכום ענק", אמר ד"ר ערן הלפרן, מנהל בית החולים. "אני מתבייש במצב שבסופו של יום אנחנו תלויים בעזרה של נדבנים כדי לתת את הטיפול הנאות לאזרחי המדינה. זה לא צריך להיות ככה".