אילוסטרציה
המנתחים משלמים את המחיר|צילום:

הרפורמה בתחום הניתוחים הפרטיים, שנכנסה לתוקף לפני כשבוע, הייתה אמורה למנוע מצב בו חולים מנהלים משא ומתן עם המנתחים רגע לפני הכניסה לניתוח. המטרה המוצהרת של החוק הייתה סוציאלית, חברתית ושוויונית - אבל התוצאה הישירה היא ירידה בשכר המנתחים.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

לפי המצב החדש, שנוצר לאחר הרפורמה, מי שמנהל את המשא ומתן מול המנתחים שעובדים באופן פרטי הן קופות החולים באופן מרוכז: כעת יש תעריף מרוכז לכלל המנתחים ומי שמשלם את המחיר הם כמובן המנתחים הבכירים.

ניתול מעקפים (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

כך למשל מנהל מחלקה שביצע בעבר ניתוח מעקפים קיבל סכום של מעל 26 אלף שקלים. כיום, עבור אותו מנתח החולה משלם מעט פחות מ-19 אלף שקלים. מדובר בפער של 29%.

ניתוחים (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

בדומה לכך, גם ניתוח לתיקון פזילה שמבוצע על ידי מנהל מחלקת עיניים עולה היום הרבה פחות. בעבר עלות הניתוח עמדה על 12 אלף שקלים, היום הסכום הוא 9 וחצי אלף שקלים - פער של 23%.

ניתוח לשחזור שד (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

הפער הגדול ביותר נרשם בניתוח לשחזור שד: בעבר עבור ניתוח שיבוצע על ידי מנהל מחלקה כירורגית, התשלום עמד על מעל 41 אלף שקלים. לפי המחיר החדש, המחיר הוא כ-14 אלף שקלים - פער של 65%.

שר האוצר כחלון ראה את הנתונים הללו ובירך עליהם. "זה טוב מאוד, לא יכול להיות שחולה ינהל מו"מ בעצמו עם המנתח", אמר שר האוצר, למורת רוחם של המנתחים.