בדרך לפריצת דרך במאבק באיידס? חיסון ניסיוני של חברת "ג'ונסון וג'ונסון" מנע הדבקה של נגיף ה-HIV בחצי מהקופים שנדבקו - כך עולה ממחקר חדש. מדובר בקופים שקיבלו את הזריקה ולאחר מכן נחשפו למינונים גבוהים של הנגיף האגרסיבי. הערב (חמישי) דווח כי בעקבות הצלחת הניסוי, החברה החלה לבחון את החיסון גם על בני אדם שהתנדבו למחקר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הניסוי בקופים נועד לבחון את גבולות החיסון", הסביר אחד המומחים. "גם אם החיסון יגן רק על חצי מהאנשים, תהיה לכך השפעה עצומה על הציבור". השלב השני של הניסוי יימשך בין שנה וחצי לשנתיים.
400 בני אדם בריאים באפריקה, תאילנד וארצות הברית החלו לקבל את החיסון המהפכני. זוהי הפעם הראשונה מזה שמונה שנים שחברת תרופות גדולה מממנת חיסון מתקדם נגד נגיף ה-HIV - כך טענו חברות מחקר. ב-2007 חברת "מרק" ערכה ניסוי קליני דומה, שנכשל ובוטל.
על פי ההערכות, 35 מיליון בני אדם נדבקו בנגיף - שגורם למחלת האיידס - ברחבי העולם. כ-40 מיליון בני אדם מתו מהמחלה במשך העשורים האחרונים, על פי ארגוני הבריאות בעולם. למרות ההתקדמויות בטיפולי המניעה (המכונים לרוב "קוקטייל"), המומחים מאמינים כי חיסון הוא הדרך הטובה ביותר לבלום את התפשטות הנגיף שמועבר במגע מיני או באמצעות תרומת דם.
שני מחקרים שפורסמו בנושא בירחון "Science" עסקו בחיסון בעל שני שלבים נגד הנגיף: בשלב הראשון מוכנסים לגוף גנים של HIV יחד עם וירוס של התקררות, ובשלב השני מוזרקים חלבונים מתקדמים ומטוהרים על מנת לחזק את התנגדות מערכת החיסון. מדובר בשיטה דומה לזו בה החלו לחסן מפני אבולה.