חג הנפנוף הלאומי יצא לדרך ואבוקות הגרילים נדלקות אחת אחר השנייה. על שולחן החג, לצד הבשר והפיתות, בפינת הסלטים, עומדת מבויישת הטחינה. הדרך שלה אל השולחן שלכם קצרה ומדוייקת – והגיע הזמן שתכירו אותה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המצרכים הדרושים לטחינה גולמית הם בעצם אחד - גרעיני שומשום. הם מגיעים לישראל מאתיופיה, ניגריה, סודן, הודו וסין. השומשום הוא צמח חד-שנתי שגדל בתוך תרמילים מאורכים ופחוסים.
הגרעינים שמגיעים אל המפעלים בישראל עוברים מספר פעולות: תחילה מפרידים את הגרעינים מהקליפה, מנפים, שוטפים ומייבשים. אחרי הייבוש הם נכנסים לתנור לקלייה – ואז עוברים שוב ניפוי.
מכאן הם עוברים לפעולה החשובה שבה למעשה מופקת הטחינה – הגרעינים נטחנים באבני רחיים (אם אתם בקטע של הפעולה המסורתית) או במכונת טחינה. וזהו.

אלפי שנים
כבר 6,000 שנה שהאדם ניזון מטחינה שמופקת משומשום. היא ידועה כעשירה בוויטמינים טמינרלים בריאים.
רוצים מתכון לסלט טחינה? בבקשה – ערבבו יחד:
כוס טחינה גולמית
שתי שיני שום כתושות
מים קרים
לימון
מלח
פטרוזיליה קצוצה
ובתאבון.