חג הנפנוף הלאומי יצא לדרך ואבוקות הגרילים נדלקות אחת אחר השנייה. על שולחן החג, לצד הבשר והפיתות, בפינת הסלטים, עומדת מבויישת הטחינה. הדרך שלה אל השולחן שלכם קצרה ומדוייקת – והגיע הזמן שתכירו אותה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

המצרכים הדרושים לטחינה גולמית הם בעצם אחד - גרעיני שומשום. הם מגיעים לישראל מאתיופיה, ניגריה, סודן, הודו וסין. השומשום הוא צמח חד-שנתי שגדל בתוך תרמילים מאורכים ופחוסים.

הגרעינים שמגיעים אל המפעלים בישראל עוברים מספר פעולות: תחילה מפרידים את הגרעינים מהקליפה, מנפים, שוטפים ומייבשים. אחרי הייבוש הם נכנסים לתנור לקלייה – ואז עוברים שוב ניפוי.

מכאן הם עוברים לפעולה החשובה שבה למעשה מופקת הטחינה – הגרעינים נטחנים באבני רחיים (אם אתם בקטע של הפעולה המסורתית) או במכונת טחינה. וזהו.

בתאבון (צילום: מרים אלסטר/פלאש 90, חדשות)
בתאבון|צילום: מרים אלסטר/פלאש 90, חדשות

אלפי שנים

כבר 6,000 שנה שהאדם ניזון מטחינה שמופקת משומשום. היא ידועה כעשירה בוויטמינים טמינרלים בריאים.

רוצים מתכון לסלט טחינה? בבקשה – ערבבו יחד:

כוס טחינה גולמית
שתי שיני שום כתושות
מים קרים
לימון
מלח
פטרוזיליה קצוצה
ובתאבון.