על פי דוח של המשרד להגנת הסביבה והמכון הישראלי לדמוקרטיה, אם לא ננקוט צעדים דרמטיים בשנים הקרובות, בעוד שלושים שנה העתיד ייראה עגום. בעקבות התחממות הגלובלית ושינויי האקלים הקיצוניים בשנת 2050 לא רק שהקיץ יתארך - יהיו גם פחות ימי חורף.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מהדוח עולה כי בשנת 2050 ישראל תהפוך למדינה הצפופה ביותר, עם 15.6 מיליון בני אדם. כ-90% ישראל צפויים לגור ביישובים עירוניים, מה שאומר יותר בניינים - ופחות שטחים פתוחים. בין גוש דן לירושלים, כל השטחים הפתוחים היום צפויים להיות בנויים בתוך שלושים שנה.
בנוסף, צריכת החשמל צפויה לגדול פי שניים וחצי, מה שמצריך יותר תחנות כוח. הצפיפות הצפויה תשפיע גם על הזמן בכבישים. היום, הישראלי הממוצע עומד כ-40 דקות ביום בכביש ובעוד עשר שנים הממוצע צפוי לעמוד על שעה וחצי.
הגדילה הצפויה בזמן בדרכים שוות ערך ל-850 מיליון שעות עבודה והעלות למשק בעקבות כך תעמוד על 25 מיליארד שקל בשנה. ההפחתה בשטחים פתוחים וירוקים, ריבוי המכוניות ותחנות הכוח יגרמו לאוויר להיות מזוהם יותר.
כדי לנסות ולהילחם בעתיד העגום שמצטייר מהדוח ניתן וכדאי לשמור על שטחים ירוקים ועל השטחים הפתוחים בכלל, לחסוך באנרגיה, למחזר פסולת ולהשתמש באנרגיה מתחדשת, כמו חשמל סולארי או מעבר לתחבורה חשמלית שפחות מזהמת.
ד"ר גיל פרואקטור, מהמשרד להגנת הסביבה, מסביר כי אנחנו בעיצומו של תהליך שמטרתו להוביל אותנו לכלכלה יעילה, תחרותית, משגשגת ודלת זיהום. "הדרך לעשות את זה, זה על ידי שינוי של האופן שבו אנחנו בונים תשתיות תחבורה ואנרגיה ומשתמשים במשאבים".