שלושה תינוקות אושפזו בחודשיים האחרונים בבית החולים שניידר, אחרי שנבדקו ממוהל בהרפס בברית המילה. מדובר בשלושה מוהלים שונים, שהשתמשו בפרקטיקה של מציצת הדם מאיבר התינוק באמצעות פיהם ולא באמצעות קשית, שמונעת הידבקות במחלה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בכל המקרים הגיעו התינוקות לבית החולים כשהם סובלים מזיהומים קשים, ואחד התינוקות הללו עדיין מאושפז בבית החולים. חשוב להדגיש כי הדבקות בווירוס בגיל כזה צעיר עלולה לגרום לנזק קשה ובלתי הפיך לתינוקות. אחד משלושת התינוקות הללו אף נחשף לסכנה של פגיעה במערכת העצבים המרכזית - אולם יצא מכלל סכנה. על פי חוקי מדינת ישראל, אין איסור על מציצה בפה כדי לנקז את הדם בברית המילה, וכתוצאה מכך מספר תינוקות בודדים נדבקים מדי שנה במחלה.
"כשיש מגע בין הרוק של המוהל לבין עור התינוק, הוא יכול להידבק בהרפס", מסבירה ד"ר גילת לבני, מנהלת מחלקת ילדים בבית החולים שניידר ומומחית למחלות זיהומיות. "זה יכול להיות הרפס רק על פני העור, אבל גם פגיעה במערכת העצבים המרכזית שיכולה לפגוע בהתפתחות הילד לכל החיים, ואפילו לגרום למוות - בשנת 2012 ילד בניו יורק נדבר בהרפס ונדבק עקב כך".
לאחרונה העלו חברי הכנסת רחל עזריה (כולנו) ואברהם נגוסה (הליכוד) הצעת חוק שתחייב את המוהלים בביטוח חובה, הצעה שתעלה ביום ראשון הקרוב להצבעת ועדת שרים. "ענף המוהלים אינו מוסדר בחוק ופרוץ לחלוטין", הסבירה עזריה. המינימום הוא לוודא שלהורים יש כיסוי ומקור לפנות אליו במקרה של רשלנות מזעזעת בתינוקות כמו שנראית בכתבה. נגוסה הוסיף: הישנות המקרים בהם נפגעים ילדים בטקסי ברית המילה על ידי מוהלים ללא הסמכה וללא פוליסת ביטוח מעניקה את האפשרות המסוכנת לפגוע ולגרום עוגמת נפש למשפחות התינוק. על ממשלת ישראל להסדיר בחוק את עבודת המוהלים".