ל"ג בעומר הוא אחד החגים האהובים על ילדים ובני נוער, שנהנים מלילה של מפגש עם חברים, וכמובן מהמדורות העליזות. אך המשרד להגנת הסביבה מפרסם הבוקר (חמישי) גם נתונים מדאיגים על השפעת ריכוז המדורות הגבוה על רמת זיהום האוויר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ממדידות תחנות הניטור לאיכות האוויר של המשרד, עולה כי ביומיים האחרונים, עם הדלקת המדורות, נרשמו במרבית התחנות עליות דרמטיות בריכוזי החלקיקים העוברים בדרכי הנשימה. עליות אלו החלו בשעות הערב והגיעו לשיא בין השעות 22:30 בערב ל-4:30 לפנות בוקר ביום שלמחרת - שעת השיא של הבערת העצים.
הבוקר ריכוזי החלקיקים פחתו באופן ניכר, אך ריח חזק של פיח עדיין הורגש באוויר בשל ערפל שלכד את החלקיקים והותיר אותם נישאים מעלינו.
המדידות של התחנות התרכזו בשני סוגי חלקיקים נשימים: חלקיקים הקטנים מ-10 מיקרומטר, שביום בהיר ריכוזם מגיע ל-60 מיקרוגרם למטר מעוקב, וחלקיקים הקטנים מ-2.5 מיקרומטר, שביום בהיר ריכוזם מגיע ל-30 מיקרוגרם למטר מעוקב.
ריכוז החלקיקים הקטנים מ-10 מיקרומטר הגיע במקומות מסוימים בארץ, כמו יבנה, פתח תקווה וגבעתיים, לפי 3 ופי 4 מאשר ביום בהיר. קפיצה משמעותית יותר חלה בריכוז החלקיקים הקטנים מ-2.5 מיקרומטר: בבני ברק ובירושלים נרשם ריכוז של יותר מפי 10 מאשר ביום בהיר. נתונים נמוכים יותר נרשמו באופן מפתיע בגוש דן, זאת בשל צמצום השטחים הפתוחים בתוך הערים.