משרד הבריאות כינס אמש (שני) דיון סגור בעקבות הסערה סביב נתוני תחלואת הסרטן במפרץ חיפה. בדיון השתתפו מנכ"ל המשרד פרופ' ארנון אפק, נציגי המשרד להגנת הסביבה, ראשי איגודי רפואת ילדים והמטואונקולוגיה, ונציגי בתי החולים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במהלך הדיון הוצגו לטענת המשרד נתונים רשמיים ממאגר רישום הסרטן הלאומי. על פי הנתונים שהוצגו, מתברר שבסופו של דבר, ולאחר כל הסערה של הימים האחרונים, דווקא אין כל עדות לכך שקיימות רמות תחלואה עודפות בסרטן בקרב ילדים המתגוררים באזור מפרץ חיפה. עם זאת, הנתונים מצביעים על רמות תחלואה גבוהות מהממוצע בקרב מבוגרים המתגוררים באזור.
במשרד הבריאות לא מתעלמים מהמחקר שהציג תחלואה בקרב ילדים
מאז החלה הסערה בעקבות פרסום הנתונים סירבו במשרד הבריאות להתראיין, אולם גורמים במשרד ציינו כי מעולם לא הוכחשה העובדה לפיה בקרב תושבים המתגוררים באזור מפרץ חיפה קיימות רמות תחלואה עודפות במחלת הסרטן. עם זאת, מהמשרד נמסר כי לא נמצאה עדות לעודף תחלואה בסרטן בילדים כפי שפורסם בנתונים שהציג מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, בשבוע שעבר.
על אף הנתונים שהוצגו במהלך הדיון שנערך אמש, במשרד הבריאות אומרים כי המחקר אותו ערכה פרופ' תמר פרץ מבית החולים הדסה, ועליו התבססה חוות הדעת, הוא מחקר רציני. מחקרה של פרופ' פרץ, שעקבה אחר הנושא במשך עשור הצביע בבירור על תחלואה עודפת בקרב ילדים המתגוררים באזור מפרץ חיפה, ועל כן החליטו במשרד הבריאות שלא להתעלם מהנתונים המוצגים בו, ולהמשיך לבדוק את הנושא.